KUD Sveti Nikola: Folklorno veče u Sakulama (video)

05/07/2022

Folklorno veče u Sakulama

SAKULE, 3. jul 2022 – Nakon tradicionalnog „Đurđevka“ u Opovu, organizovan je još jedan folklorni festival, ovog puta u Sakulama.

U organizaciji  sakulskog Kulturno umetničkog društva „Sveti Nikola“, a uz podršku lokalne samouprave, na malom fudbalskom terenu održana je manifestacija pod nazivom „Folklorno veče u Sakulama“.

Festival je otvorio predsednik opštine Miloš Markov, koji je izrazio zadovoljstvo organizovanjem koncerta, učesnicima poželeo kvalitetan nastup, a prisutnim gledaocima da provedu lepo letnje veče.

Markov otvorio festival; Foto: Glas Opova

„Želim da se pridružim sa željama da se svi lepo provedemo i da vam kažem da nam je veliko zadovoljstvo što sam večeras ovde sa vama u Sakulama. Sva četiri naša naseljena mesta su specifična, svako na svoj način ali Sakule još uvek pamtim iz dana kada sam radio u školi i ima neku posebnu emociju za mene, tako da mnogo mi je drago što sam ovde sa vama. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Midragu Živaku, ovo je sve njegova inicijativa, hvala ti što si nas večeras sve ovde okupio i samo nastavi sa tvojim idejama. Mi smo tu da ti budemo podrška kao i uvek, pre svega zbog ove dece i da pravimo više ovakvih manifestacija i više da se družimo. Uživajte u večerašnjem programu i hvala vam“, rekao je Markov na otvaranju festivala.

Predsednik KUD „Sveti Nikola“ i idejni tvorac manifestacije Miodrag Živak nada se da će se ova manifestacija nastaviti i postati tradicionalna.

„Rodila se jedna ideja sa kojom smo počeli, prvo sakulsko veče folklora, želimo da nastavimo sa ovom manifestacijom u još većem broju i da to bude masovnije. Večeras su na programu igre od Banata pa do Niša, tako da smo sve obuhvatili. Želim da se zahvalim Opštini Opovo na podršci bez koje ne bi mogli da napravimo ovu manifestaciju“, rekao je Živak.

Spletom banatskih igara festival je otvorio domaćin, a na koncertu su nastupili Dom kulture „Mladost“ Glogonj, KUD Čenta, KUD „Arsenije Teodorović“ Perlez, Folklorno udruženje „Perlas“ Perlez i KUD „Sedmica“ Ugrinovci.

pročitajte još i

Crveni krst Opovo: Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Opovo: Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi

Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi Opovo 7. februar 2023 Akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se u sredu 13. februara u Opovu, u OŠ „Dositej Obradović“ u Opovu od 11:00 do 13:30h i u Zdravstvenoj ambulanti Sefkerin od 14:30 do 17:00h. Krv mogu dati sve zdrave...

Pčelarstvo: Održano još jedno predavanje pčelarima

Pčelarstvo: Održano još jedno predavanje pčelarima

Održano još jedno predavanje pčelarima Opovo, 5. februar 2023 U Sali info centra juče je održano predavanje zainteresovanim pčelarima iz naše opštine. Tema je nosila naziv ,,Rojeva matica i druge urbane legenda Balkaskog pčelarstva”, a predavanje je održao pčelar iz...

ONB Opovo: Nastavljaju se kreativne radionice za decu

ONB Opovo: Nastavljaju se kreativne radionice za decu

Nastavljaju se kreativne radionice za decu OPOVO, 5. februar 2023 – U okviru Kreativnog kluba Opštinske narodne biblioteke Opovo, od subote 4. februara nastavljene su kreativne radionice za decu. Kao i do sada, radionice se održavaju u dva termina za mlađu (11:00h) i...

najnovije

najčitanije