ONB Opovo: Dani Miloša Crnjanskog u Opovu

June 11, 2022

Dani Miloša Crnjanskog u Opovu

OPOVO, 10. jun 2022 – U Opštinskoj narodnoj biblioteci u Opovu održana je manifestacija „Dani Miloša Crnjanskog“ posvećena jednom od najznačajnijih srpskih pisaca, a koja se održava u sklopu šire manifestacije „Dani Miloša Crnjanskog u Vojvodini“.

Manifestaciju su otvorili direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić i lektor Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“ Branislav Čurčov, a domaćinu događaja su se zahvalili Prica Milutin iz Udruženja „Sumatra“ i programski urednik manifestacije Zoran Đerić.

U okviru programa izvedena je monodrama „Oslobođeni Prometej – Dnevnik o Čarnojeviću“, u izvođenju glumca Srpskog nar-a Vukašina Ranđelovića, za koju je adaptaciju teksta uradila Valentina Čizmar, a režiju Grigorije Jakšić. U monodrami, iako većinski dominiraju motivi iz Dnevnika o Čarnojeviću, kroz ceo komad se vešto provlače motivi i slike iz života i celokupnog književnog opusa Miloša Crnjanskog.

Svoje pesme su čitali književnici Zdenka Valent Belić, Milena Kulić i Franja Petrinović.

pročitajte još i

Ponedeljkom u biblioteci: Dođite da se družimo i budemo kreativni

Ponedeljkom u biblioteci: Dođite da se družimo i budemo kreativni

Dođite da se družimo i budemo kreativni OPOVO, 24. novembar 2022 – Opštinska narodna biblioteka Opovo poziva sve zainteresovane građane da se pridruže i učestvuju u aktivnostima programa „Ponedeljkom u biblioteci“. U lepo uređenom ambijentu opovačke biblioteke, svakog...

najnovije

najčitanije