ONB Opovo: Dani Miloša Crnjanskog u Opovu

11/06/2022

Dani Miloša Crnjanskog u Opovu

OPOVO, 10. jun 2022 – U Opštinskoj narodnoj biblioteci u Opovu održana je manifestacija „Dani Miloša Crnjanskog“ posvećena jednom od najznačajnijih srpskih pisaca, a koja se održava u sklopu šire manifestacije „Dani Miloša Crnjanskog u Vojvodini“.

Manifestaciju su otvorili direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić i lektor Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“ Branislav Čurčov, a domaćinu događaja su se zahvalili Prica Milutin iz Udruženja „Sumatra“ i programski urednik manifestacije Zoran Đerić.

U okviru programa izvedena je monodrama „Oslobođeni Prometej – Dnevnik o Čarnojeviću“, u izvođenju glumca Srpskog nar-a Vukašina Ranđelovića, za koju je adaptaciju teksta uradila Valentina Čizmar, a režiju Grigorije Jakšić. U monodrami, iako većinski dominiraju motivi iz Dnevnika o Čarnojeviću, kroz ceo komad se vešto provlače motivi i slike iz života i celokupnog književnog opusa Miloša Crnjanskog.

Svoje pesme su čitali književnici Zdenka Valent Belić, Milena Kulić i Franja Petrinović.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Katolička župa Opovo: U nedelju koncert duhovne glazbe (muzike)

Katolička župa Opovo: U nedelju koncert duhovne glazbe (muzike)

U nedelju koncert duhovne glazbe (muzike) OPOVO, 7. jun 2023 – U nedelju, 11. juna, sa početkom u 11:00 časova, u crkvi svete Elizabete Ugarske u Opovu održaće se koncert duhovne glazbe (muzike) u izvođenju Mješovitog zbora Hrvatskog kulturno – prosvjetnog društva...

najnovije

najčitanije