Dan Sakula: Polaganje venaca na spomenik palim borcima u Drugom svetskom ratu i etno bazar (video)

09/09/2021

Polaganje venaca na spomenik palim borcima u Drugom svetskom ratu i etno bazar (video)

Sakule 9. septembar 2021 – Polaganjem venaca na spomenik palim borcima u Drugom svetskom ratu i prigodnim kulturno umetničkim programom koji su izveli učenici Osnovne škole izdvojenog odeljenja „Zoran Petrović“, obeležen je Dan Sakula.

Praznik Sakula ustanovljen je u znak sećanja na datum kada je velika grupa mladih ljudi, među kojima su bile i tri devojke, pridružila partizanskom pokretu i to je bilo jedno od namasovnijih priključenja u srednjem i južnom Banatu. Tokom Drugog svetskog rata 32 Sakuljana dalo je život za slobodu.

Na svečanosti su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, Skupštine opštine Opovo, Opštinskog veća Opštine Opovo i saveta mesne zajednice Sakule. Venac je položio predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin.

Predsednik opštine Miloš Markov čestitao je Sakuljanima praznik, podsetio na urađene infrastrukturne projekte ove godine kao što su uređenje parka, izgradnja behaton staza i dečijih igrališta i najavio realizaciju novih projekata, a građane pozvao da aktivno učestvuju u praksi otvorenih vrata.

PROČITAJTE JOŠ:



Put Opovo – Debeljača: U toku je izgradnja priključka na državni put Opovo – Baranda


„Pre svega želeo bih da Sakuljanima poželim srećan praznik Dan Sakula. Imao sam ovde priliku da u kratkom obraćanju okupljenim građanima predstavim neke projekte lokalne samouprave koji su realizovani u prethodnom periodu kao i da najavim krucijalne projekte za nardeni period. To su pre svega uređenje atarskih puteva koji se iz objektivnih razloga nisu mogli do sada realizovati, tako da će se realizovati u poslednjem kvartalu ove godine. Takođe, planirano je asfaltiranje ulica u Sakulama koje nisu asfaltirane i to ćemo uraditi ulicu po ulicu u skladu sa našim mogućnostima i na taj način u bliskoj budućnosti rešimo ovaj problem. Mi smo za „prvu pomoć“ zemljane ulice nasuli grebanim asfaltom kako bi bile uslovne za saobraćaj. Ono što nam je takođe u prioritetu za naredni period to je rekonstrukcija vodovodne mreže jer je Sakule mesto koje ima stoprocentnu pokrivenost starom vodovodnom mrežom i planiramo u najskorijem vremenskom periodu projektovanje vodovodnih mreža za celokupno naseljeno mesto, a nakon toga radićemo zamenu vodovodne mreže deo po deo sela ili ulicu po ulicu“, najavio je Markov.

Od 15:00 do 18:00 časova održan je etno bazar u organizaciji Udruženja žena „Zlatne ruke“, a pored sakulskog udruženja učestvovali Aktiv žena Opovo, Udruženja žena „Kreativa“ Sefkerin, Vidovdan i Crepajke iz Crepaje. Svako od ovih udruženja predstavilo se sa svojim radovima i kulinarskim poslasticama na štandovima postavljenim ispred doma kulture.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“ (video)

Predškolci Bambija u Rasadniku cveća „Florenca“  https://youtu.be/4kGm-gU-OjE OPOVO, 11. april 2024 – Predškolci PU „Bambi“ danas su bili gosti Rasadnika cveća „Florenca“ u Opovu. Pored obilaska i razgledanja cveća, predškolci su imali i malu edukativnu radionicu koju...

najnovije

najčitanije