Dom zdravlja Opovo: Nabavljen novi ultrazvučni dopler (video)

09/09/2021

Nabavljen novi ultrazvučni dopler

OPOVO, 8. septembar 2021 – U opovački Dom zdravlja stigao je novi moderni aparat za ultra zvuk ginekoloških pregleda, kao i pregleda beba. U pitanju je ultrazvučni dopler aparat sa 4d sondom, konveksnom, linearnom i trensvaginalnom sondom, koji omogućava praćenje trudnoće na ultrazvučnom aparatu visoke kategorije.   

Dom zdravlja Opovo je obišao predsednik opštine Miloš Markov zajedno sa svojim saradnicima, zamenicom predsednika opštine Ankom Simin Damjanov, opštinskim većnikom Goranom Divljačkim i predsednikom Skupštine opštine Opovo Nenadom Josićem, gde su ih diretorka zdravstvene ustanove Sofija Popović i glavna sestra doma zdravlja Danijela Janković upuznali sa tehničkim svojstvima novog medicinskog aparata.

„Vrlo smo zadovoljni pogotovo što su u jednom dužem vremenskom periodu Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i lokalna samouprava prepoznali značaj opremanja ove zdravstvene ustanove. Samim tim dižemo i nivo zdrvastvene zaštite ulaganjem u tehničku opremljenost i približavamo pacijentu usluge koje su ostvarivali u drugim ustanovama i privatno. Na ovaj način na vreme otkrivamo i dijagnostikujemo bolesti što ne bi smo mogli kada ne bi imali ovu aparaturu. Veoma je značajno što smo dobili ovaj ultrazvučni aparat, prvenstveno za rad u ginekologiji, a samim tim smo i ginekologiju odvojili od radiologije, jer pacijentkinje, trudnice, zahtevaju jedan sasvim drugačiji pristup. Ovim aparatom smo postigli da trudnice mogu pratiti celokupan tok svoje trudnoće i ne moraju više odlaziti u privatne ordinacije, raditi ultrazvučne preglede koji su vrlo skupi, a ovim aparatom smo dobili praćenje celokupne trudnoće, što znači da se beba prati sve vreme do porođaja. To nam je značajno da nam pacijentkenje u ovakvom stanju i u vreme kovida ne odlaze u Pančevo ili Beograd, a za nas je isto tako značajno da sada u dve smene imamo dva ginekologa, tako da je celokupan radni dan pokriven što se tiče ginekološke dijagnostike i rada u ginekologiji“, poručila je direktorka Doma zdravlja Opovo Sofija Popović.  

PROČITAJTE JOŠ:


Izgradnja vrtića u Sefkerinu: Potpisan ugovor sa izvođačem radova


4d slika omogućava visoko kvalitetno vođenje trudnoće, a usluga će biti besplatna. Na aparatu usluge će pružati dva ginekologa Doma zdravlja Opovo i pedijatar koji će obavljati ultrazvuk kukova kod beba.

„Danas smo posetili naš dom zdravlja koji je postao bogatiji za još jedan aparat. Smatram da je to veoma značajno, s obzirom da se radi o najnovijem aparatu koji je od interesa za jednu osetljivu grupu kao što su naše trudnice. Ovde smo u razgovoru sa ljudima iz doma zdravlja da im nedostaje CTG aparat kako bi usluga bila kompletna kao što mogu dobiti u privatnim klinikama gde moraju da plate, tako da smo se mi danas dogovorili da ćemo iz sredstava lokalne samouprave prvim rebalansom budžeta obezbediti sredstva kako bi nabavili CTG aparat i kompletirali uslugu u našem domu zdravlja“, izjavio je predsednik opštine Miloš Markov.

Nakon sastanka i konsultacija predstavnika lokalne samouprave i Doma zdravlja Opovo, predsednik opštine je najvio nabavku dodatne opreme kako bi se ova apartura kompletirala i pružila punu podršku pacijentkinjama.


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije