Poljoprivrednici Barande u akciji: Saniranje atarskog puta na Sigetskom prelazu (video)

12/06/2021

Saniranje atarskog puta na Sigetskom prelazu

BARANDA, 12. jun 2021 – U režiji lokalnih poljoprivrednika, u Barandi je organizovana nova radna akcija kao nastavak uređenja atarskih puteva koja je sprovedena početkom proleća.

Ovog puta u pitanju je nasipanje grebanog asfalta na kritičnim deonicama gde se nalaze rupe ili ulegnuća. Kao i prethodni put, lokalna samouprava je pružila podršku i sada je pored finansiranja goriva za sve učesnike akcije, obezbedila i grebani asfalt.

Akciju su obišli predsednik opštine Miloš Markov i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević.

„Ovo danas je faktički nastavak akcije koju smo počeli kada smo radili uređenje atarskih puteva i atarskih lenija i tada smo još napravili dogovor sa poljoprivrednicima jer postoje neke deonice puta koje su izuzetno oštećene i imaju krateže i rupe. Došli smo da vidimo akciju, kako su se poljoprivrednici organizovali i mislim da su se dobro organizovali, rade upravo one kritične deonice koje su oni definisali kao najproblematičnije, gde oni oštećuju mehanizaciju. Danas će oni u sopstvenoj režiji uz podršku lokalne samouprave sve to sanirati i napraviti puteve kakvi njima odgovaraju“, izjavio je Markov.

Prioritet ove akcije je deonica na Sigetskom prelazu koja je važna spona između dva dela baranđanskog atara.

Pročitajte još:


„Ovo je glavni prelaz koji spaja dva bitna atarska prostora, odnosno Ugar i Siget, tako da je to mnogo bitno za kombajne, koji prethodnih godina ovde nisu mogli da prolaze. Ove godine, uz pomoć lokalne samouprave smo rešili da saniramo ovaj prelaz jer nam je jako bitno da spojimo ova dva dela atara. Naravno, zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi što su nam puno toga pomogli, obezbedili strugani asfalt i gorivo za mehanizaciju“, rekao je jedan od učesnika akcije Branislav Cukić.

Pored Sigetskog prelaza, koji je bio prioritet, učesnici akcije su sanirali i neke kritične tačke na drugim lokacijama.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije