Kulturni centar Opovo: Dve velike pozorišne „primadone“ na opovačkoj pozorišnoj sceni (video)

21/05/2021

Dve velike pozorišne „primadone“ na opovačkoj pozorišnoj sceni

OPOVO, 21. maj 2021 – Posle duže pauze na sceni Kulturnog centra Opovo ponovo smo mogli da vidimo dobru predstavu. Primadone, kako se predstava zove, nisu bile samo u naslovu predstave jer su na sceni bile zaista dve velike pozorišne primadone srpskog glumišta– Rada Đuričin i Tanja Bošković.

Tanja Bošković je već drugi put na sceni opovačkih pozorišnih dasaka, ali i pre toga ona je bila čest gost opovačke galerije. I Rada Đuričin nije prvi put u Opovu, i njoj je takođe prva destinacija bila opovačka galerija.

“Primadone” u Opovu

Ponekad su fiktivni život pozorišta i onaj stvarni koji živimo neobično isprepletani. Milena i Dara su žene u “najboljim” godinama, glumice i primadone, koje žive u napuštenom pozorištu kojem prete da će biti srušeno. Udovica i ljubavnica direktora, glavnog glumca i režisera tog istog pozorišta, su ujedinjene u ljubavi i sećanju na jednog čoveka, ali i ideala o boljem svetu. U dijalozima s humorom vaskrsava era puna snova i  utopija, u kojima obe primadone mešaju svoje nezdrave nade i sentimentalno staro rivalstvo.

Rada Đuričin

Tragikomična priča o moralnim i društvenim vrednostima, o moći pozorišta da razbudi misli i promeni savest kod publike, o primitivizmu, o dva različita karaktera… Originalna muzika Sanje Ilića i songovi koje naše primadone sa velikim uživanjem pevaju naglašavaju ove dramaturške vrednosti.

Ova predstava Irfana Mensura je inspirisana dramskim delom “Opsada Lenjingrada” savremenog španskog pisca H. S. Sinestera.

Prisutna publika je sjajno prihvatila predstavu, a inače, glumice su bile impresionirane Opovom, i kako su istakle odvno nisu videle ovako lepo malo mesto.

Tanja Bošković

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije