Građanska inicijativa: Sanacija kapele na groblju u Opovu (video)

15/04/2021

Sanacija kapele na groblju u Opovu

OPOVO, 15. april 2021 – U organizaciji neformalne građanske grupe, koja je pokrenula inicijativu i sakupila sredstva, sprovodi se sanacija kapele na groblju u Opovu. Konkretno u pitanju su radovi na hidroizolaciji, odnosno sanaciju zidova protivkapilarne vlage.

Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov i vd direktor JP „Maldost“ Opovo Igor Vujić, koji su najavili podršku lokalne samouprave i komunalnog preduzeća u narednim fazama sanacije.

Prva faza radova obuhvata „sečenje vlage“, a zatim slede radovi u kojem će učestvovati radnici komunalnog preduzeća.


Pročitajte još: Renovirana svlačionica na SRC Opovo-Uklonjeni grafiti i okrečena fasada

OPOVO, 10 april 2021 – Zajedničkom radnom akcijom lokalne samouprave i AK „Spartak“ Opovo danas je adaptirana fasada svlačionice na Sportsko rekreativnom centru u Opovu

„Grupa građana je pokrenula akciju i za početak uradiće se ono što je u ovom trenutku najpotrebnije, a to je hidroizolacija,. Kapela je do sada dva puta renovirana, ali je to bilo samo renoviranje fasade i krečenje, međitim, objekat je zbog vlage propadao, tako da se sada radi redom. Prvo će se izvući vlaga, a nakon toga će radnici komunalnog preduzeća obiti zidove, zatim ide sušenje, a nakon toga ide fasada i krov. Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim tim ljudima koji su pokrenuli ovu akciju i finansijski je pomogli, tako da ćemo svi zajedno uspeti da je renoviramo“, izjavio je vd direktor JP „Mladost“ Igor Vujić.

Ispred neformalne grupe građana Aleksandar Miletić i Radoje Cvetković, obrazložili su razloge pokretanja ove sanacije i rekonstrukcije.

„Prilikom sahranjivanja često smo morali naše pokojnike da stavljamo ispod krošnji drveća, a ne u kapeli i to nam je bio povod, a i naše će vreme doći uskoro pa da ne budemo ispred drveća nego u kapeli“, rekao je Miletić.

Kapela, odnosno kosturnica na groblju u Opovu izgrađena je oko 1927. godine i tu je sahranjena Jelena Mihajlović, udovica generala Milana Mihajlovića, vlasnika kaštel – vile Mis Helena u Opovu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije