Izložba slika i crteža Vojislava Radovanovića: PRIČA O POSTANKU KAO FILOZOFKI IZRAZ KROZ UMETNOST

22/07/2014

PRIČA O POSTANKU KAO FILOZOFKI IZRAZ KROZ UMETNOST
DSC_0068 - Copy DSC_0078 - CopyOpovo, 22. jul 2014;
„Priča o postanku“  predstavlja dve velike serije slika kojima se poslednjih nekoliko godina bavio mladi umetnik iz Beograda Vojislav Radovanović. Serije slika „Korov uvek procveta“ i „Projekat: Rajski Vrt“ čine zanimljiv i veoma sadržajan ambijent za sve ljubitelje slikarstva koji su danas prisustvovali na otvaranju izložbe u opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“.

– Kroz poetski naziv „Korov uvek procveta“ cilj mi je bio da opomenem na površnost ljudskog stava prema korovu jer je on neodvojiv deo ekosistema, a mnoge korovske biljke su lekovite, rekao je Radovanović prilikom otvaranja izložbe.

Za drugu seriju „Projekat: Rajski Vrt“ Radovanović kaže da mu je početna ideja bila jedna kabalistička pretpostavka u priči o izgnanstvi iz raja i postavlja filozofsko pitanje odnosa boga i čoveka i ko je koga isterao iz raja.

U svakom slučaju, veoma zanimljiva postavka mladog ali veoma sadržajnog i tehnički ostvarenog slikara, koju preporučujemo svim ljubiteljima umetnosti.

Vojislav Radovanović je rođen 1982. godine u Valjevu, a Fakultet likovnih umetnosti – odsek slikarstvo je završio u Beogradu. Do sada je izlagao na brojnim , kako samostalnim tako i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Pored umetnosti, radovanović se aktivno bavi televizijskim radom u oblasti kulturno – obrazovnog i umetničkog programa.

Izložba slika i crteža „Priča o postanku“ je Radovanovićeva dvadeseta samostalna izložba i njegovo prvo predstavljanje u Opovu.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije