Baranđani od ponora do pobede: DOBRIĆ SA DVA POGOTKA PRESUDIO BANATU

17/08/2020

u SPORT

DOBRIĆ SA DVA POGOTKA PRESUDIO BANATU

Baranda, 16. avgust 2020;

RADNIČKI (Baranda) – BANAT (Ilandža) 3:2 (0:2); Kakva utakmica, kakav preokret. Novi tim Radničkog pokazao sve mane od prošle sezone. Dominacija na terenu, golovi na drugoj strani. Utakmica je počela minutom ćutanja u znak sećanja na prerano preminulog trenera Radničkog Dragana Drde Dakovića. U prvih 30 minuta Baranđani drže loptu u nogama ali bez pravih šansi. Tri udarca prema golu koje golman Kerkez lako brani. A onda u 34. minutu prvi ozbiljniji napad gostiju završava se pogotkom. Povratna lopta za golmana Gudovića koji pokušava da ispuca, Radivojev postavlja nogu i lopta umesto u polju završava u mreži Baranđana. Par minuta nakon toga Banat ima situaciju jedan na jedan ali golman domaćih dobro reguje. U 38. minutu 2:0 za goste iz Ilandže, Centaršut u peterac domaćih golman Radničkog loše procenjuje, sledi povratna lopta a Vojnov je na pravom mestu i udvostručuje prednost Banata. Do kraja poluvremena još jedna stopostotna šansa Banata ali golman Radničkog dobro interveniše.

Drugo poluvreme, druga priča. Potpuna dominacija Baranđana, ređaju se šanse Babina, Grbovića, Stojkovića i Dobrića. Trener Rošulj, menja taktiku, bek Vitorović igra potpuno ofanzivno probijajući po levom krilu, Dobrić i Babin menjaju strane, u igru ulazi i centrafor Milovanov. U 61. minutu zbog igranja rukom u šesnaetsrcu sudija Milovanović pokazuje na „kreč“ a siguran strelac je Stojković. Radnički nastavlja da atakuje prema golu Banata i u 72. minutu Dobrić fantastičnim udarcem sa oko 25 metara izjednačuje rezultat. I nakon izjednačenja fudbaleri Radničkog ne smanjuju tempo. Nastavljaju sa napadima da bi Dobrić u zaustavnom vremenu udarcem glavom pogodio mrežu golmana Kerkeza za konačnih 3:2 za Radnički.

U 75. minutu u igru je ušao najstariji igrač Radničkog Dragomir Šušnjar rekorder po broju godina u ligi.

„Pre tri godine sam zbog povrede kičme preastao da igram, sad sam se oporavio, zvali su me da igram i tu sam da pomognem, ida se nađem. Danas sam ušao u igru sticajem okolnosti, povredio nam se igrač, nije više bilo izmena, pa sam silom prilika debitovao ponovo u 53. godini. Lepo je opet biti sa tim momcima, osetiti draž utakmice i na kraju draž pobede. Nesrećno smo primili golove u prvom poluvremenu ali zahvaljujući našoj upornosti i istrajnosti koja nas je krasila tokom utakmice uspeli smo da preokrenemo rezultat i zasluženo pobedimo“, izjavio je nakon utakmice Šušnjar.

Junak utakmice, kapiten Dušan Dobrić, zbog teške povrede oidsustvovao je sa terena godinu i mesec dana. Dušan se vratio na najbolji mogući način i sa dva pogotka rešio ovu neizvesnu utakmicu.

„Presrećan sam, jedva sam čekao da se vratim. Milsim da imamo dobru ekipu, treba nam vremena da se uigramo, i imamo ambicije bar za prvih pet mesta u ligi. Ići ćemo korak po korak, puno je emocija nakon ove utakmice, jedva sam čekao da se vratim na teren jer godinu dana je baš velika pauza“, rekao je Dobrić.

U narednom kolu Radnički gostuje u Uljmi.

RADNIČKI: Gudović, Lazin, Vitorović, Jovanov, Avramović (Šušnjar 75’), Grbović, Babin, Stojović, Dobrić, Marić (Milovanov 62’), Petrov (Trifunović 46’).

BANAT: Kerkez, Jankov, Živojnov, Petrov, Radivojev, Babić, Petrov, Rakić (Stanisavljev 84’), Vojnov (Vuja 46’, Kerkeš 86’), Radivojev, Milošević (Bogdanov 84’).

REZULTATI 1. kola: Hajdučica – Jugoslavija 0:3; Crvena Zvezda – Partizan (U) 2:2; Radnički – Banat 3:2; Strela – Spartak 1911 3:2; Dolina – Partizan (G) 2:5; Budućnost – Polet 3:0; BAK – Potporanj 2:1; Stari Tamiš – Sloga 1:1.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije