Srbija: SKUPŠTINA SRBIJE UKINULA VANREDNO STANJE

07/05/2020

SKUPŠTINA SRBIJE UKINULA VANREDNO STANJE

BEOGRAD, 7.maj
(Tanjug) – Skupština Srbije ukinula je sinoć vanredno stanje, koje je uvedeno 15.marta zbog epidemije korona virusa. Za ukidanje vanrednog stanja glasalo je 155 poslanika i nije bilo poslanika koji su glasali protiv. Ukidanje vanrednog stanja ne znači da se vraćamo na rutinu od pre 15. marta, jer na snazi ostaju i dalje pojedine mere koje su uvedene kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa korona.
Poslanici su usvojili i Zakon o važenju uredbu koje je Vlada Srbije, uz supotpis predsednika Republike, donela za vreme vanrednog stanja i koje je Narodna skupština potvrdila.

Ukinuto je 11 uredbi koje su važile za vreme vanrednog stanja, a odnose se na organizaciju rada, deo poreskih mera, način zaduživanja, učešću u krivičnom postupku. Nadležne izborne komisije će 11. maja doneti rešenja o nastavljanju sprovođenja izbornih radnji.
U Srbiji je jutros u pet sati završen poslednji policijski čas, koji je u okviru vanrednog stanja bio uveden u borbi protiv širenja novog korona virusa.

Neće biti više zabrane kretanja, ali na snazi ostaju i dalje pojedine mere zaštite kako bi se smanjila mogućnost širenja korona virusa.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Dobrovoljno davanje krvi: Akcija u ponedeljak 12. juna

Dobrovoljno davanje krvi: Akcija u ponedeljak 12. juna

Akcija u ponedeljak 12. juna Opovo, 8. jun 2023 Akcija dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji naše opštine održaće se u ponedeljak 12. juna i to u Opovu, u OŠ „Dositej Obradović“, u periodu između 11 i 13:30 časova i u Sefkerinu, u ambulanti, u periodu između 14:30 i...

najnovije

najčitanije