Galerija “ Jovan Popović” IZLOŽBA SLIKA FILIPINKE CRISTINE TANIGUCHI

20/06/2014

IZLOŽBA SLIKA FILIPINKE CRISTINE TANIGUCHI
Opovo 20.06.2014
Posebnu privilegiju danas  imali su posetioci opovačke galerije “ Jovan Popović”  koji su zahvaljujući umetničkim kontaktima direktora Pala Dečova uživali u slikama jedne posebne žene, umetnice sa Filipina.
Cristina Taniguchi je diplomirala Englesku književnost i prvenstveno je pesnikinja koja je objavila nekoliko knjiga. Takođe, kao likovna umetnica član je Asocijacije likovnih umetnika Filipina i dobitnik mnogih nagrada u svojoj zemlji i inostranstvu, naročito na azijskom kontinentu gde je pored slika izlagala i skulpture.
Njene slike su u prostoru između imaginacije i realnosti, od trenutka postanaka do sadašnjeg trenutka, sa ženom kao inspiracijom. Polovinu izloženih slika,  naslikala je u protekle dve nedelje koje je provela u Srbiji.
Za jesen planira izložbu u Marina galeriji u Manili za koju je poziv upućen i našem umetniku Pal Dečovu, kao i Ibrahimu Ghazale, egipatskom slikaru koji je prošle godine izlagao svoje radove i bio gost naše likovne kolonije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije