Dodela nagrada najboljim sportistima: SPARTAKOVA GODIŠNJA NAGRADA PO DRUGI PUT ZA BORISA MOJSU

image_pdfimage_print

Opovo, 12. februar 2020;

U organizaciji Sportskog saveza Opštine Opovo u velikoj sali Kulturnog centra održana je svečana akademija na kojoj su uručena priznanja i nagrade za najbolje sportiste i klubove u 2019. godini. Pored oficijelnog dela, program je imao i muzički deo u kojem je nastupio hor OŠ „Dositej Obradović“, mladi pijanista Viktor Lalić i vokalna solistkinja Jovana Miklić.

Predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo Igor Vujić uručio je plakete zahvalnosti Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara Opovo, predstavniku Sportskog saveza Vojvodine Mladenu Stojšinu i predsedniku opštine dr Zoranu Tasiću za saradnju i podršku koju lokalna samouprava pruža opštinskom sportu. Vujić  je podneo izveštaj o radu i aktivnostima tokom 2019. godine i istakao da je prioritet Saveza podrška, pre svega, školskom i predškolskom sportu, izgradnja sportske infrastrukture i sportske hale.

„Drugi godinu za redom organizovali smo manifestaciju dodelu nagrada najboljim pojedincima i kolektivima iz oblasti sporta, na ovaj način, u domu kulture pred oko 200 ljudi. To je dokaz koliko se Sportski savez trudi da da na značaju svim sportistima, i amaterskom i profesionalnom sportu, a naročito onome što sam već govorio i ranije, predškolskom i školskom sportu što je za nas veoma bitno da akcenat stavimo na tu najmlađu decu. Naš zadatak kao Sportskog saveza biće da organizujemo jednu sekciju pri savezu koja će se baviti isključivo školskim i predškolskim sportom, a naravno je da je zadatak svih nas i lokalne samouprave i Sportskog saveza da konačno dobijemo sportsku dvoranu“, izjavio je Vujić.

Diplome, plakete i pehare uručili su generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj, direktor Dunav osiguranja glavne filijale u Pančevu Miloš Markov, predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo Igor Vujić i predsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić.

Za najbolje sportiste u mlađim kategorijama od pionira do juniora proglašeni su Luka Petrov, Andrej Mihajlović, Ivona Jakimov, Ana Jovanov, Stefan Jovanov, Nikola Tomić i Uroš Janjić, dok su priznanja za sportske nade dobili Dušan Petrović i Strahinja Simić.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je uručio plaketu Igoru Vujiću za organizaciju Sportskih igara mladih kao najbolje sportske manifestacije prošle godine i pohvalio rad i vidan napredak Sportskog saveza Opštine Opovo. Istakao je činjenicu da je za sport u opštinskom budžetu namenjeno 4,4 miliona dinara, a realizaciju projekta izgradnje sportske hale najavio do 2022. godine.    

„Sportski savez koji vodi ekipa na čelu sa Igorom Vujićem, su pokazali da zaista sport može potpuno drugačije da izgleda i dokaz tome je ovaj događaj koji za mene jako puno znači. Ove godine smo odvojili 4,4 miliona dinara za finansiranje sportskih klubova ali takođe svake godine smo davali novac za izgradnju sportskih objekata i ulagaćemo i dalje. Izgradnja sportske hale je strateški veoma važna za nas i ja mogu da kažem da je intencija Pokrajinske vlade da do 2022. godine sve opštine u AP Vojvodina imaju sportske hale. Još samo četiri ili pet opština u Vojvodini nemaju sportsku halu, mi smo među njima i aktivno radimo na tome“, poručio je Tasić.

Trener godine je Nemanja Stojanović iz AK „Spartak“, za najboljeg seniora proglašen je Nikola Stankov višestruki šampion BK „Dragon“, najbolja ženska ekipa je košarkaška ekipa OŠ „Dositej Obradović“ državni prvak na školskom takmičenju, dok je u muškoj konkurenciji to ekipa ŠKS Opovo koja je takođe bila državni prvak u malom fudbalu na Sportskim igrama mladih. Priznanje za najbolji klub naše opštine dobio je Šah klub „Bata Ćosić“, vicešampion Druge lige Srbije grupa Vojvodina i vicešampioni na Prvenstvu Vojvodine u ubrzanom šahu. Takođe, klub je dobio nagradu za jubilej 50 godina postojanja.

Košarkašica Agros Basketa Teodora Šaran uspehe svog tima vidi kao rezultat velikog rada i zajedništva ekipe.

„Tajna naše ekipe je puno rada, reda i discipline, puno treninga, tri, četiri puta nedeljno, i što je najvažnije složne smo. Očekuje nas „svetsko školsko prvenstvo“ u Zadru, biće teško ali borićemo se“, rekla je Teodora u ime svoje ekipe.

Drugi put za redom nagradu za najboljeg sportistu Opštine Opovo „Jovan Mikić Spartak“ dobio je atletičar Boris Mojsa, juniorski reprezentativac, aktuelni državni prvak na 800 metara u dvorani i na otvorenom.

„Drugu godinu za redom sam dobitnik ove nagrade i želeo bih da se zahvalim svima koji su bili uz mene, mom treneru, Opštini Opovo, Sportskom savezu Opštine Opovo i naravno porodici jer bez njih ovo ništa ne bi bilo moguće. Član sam reprezentacije već dve godine, nastupio sam u Istanbulu gde sam zauzeo četvrtu poziciju, ove godine očekujem nastup na Prvenstvu Balkana za mlađe juniore koji će se održati u Kraljevu i Prvenstvo Evrope u Rijetiju u Italiji, gde mi za normu nedostaje 79 stotinki što je dostižno i trener i ja idemo na taj rezultat i što bolji plasman na evropskom prvenstvu“, izjavio je dobitnik Spartakove nagrade Boris Mojsa.

Primetno je da većina dobitnika nagrada i priznanja pripada mlađim kategorijama što i jeste intencija Sportskog saveza Opštine Opovo da pruža podršku klubovima koji kvalitetno rade sa najmlađima. Oni su budućnost i ako ovako nastave uskoro možemo da očekujemo dobre rezultate i u senorskoj konkurenciji.