Republički hidrometeorološki zavod Srbije: NA SNAZI CRVENI METEO ALARM, PREPORUČUJE SE POSEBAN OPREZ

10/07/2017

NA SNAZI CRVENI METEO ALARM, PREPORUČUJE SE POSEBAN OPREZ
Opovo, 10. jul 2017;
Zbog visokih temperatura koje će danas i sutra dostići i 40 stepeni, meteorolozi i doktori apeluju da stanovništvo, a posebno stariji građani ostanu u svojim kućama. Topao vazduh od koga se jako teško diše trenutno je opasniji od sunčevih zraka, a oni koji zaista moraju da svoj posao obavljaju napolju, trebalo bi da preduzmu odgovarajuće mere zaštite u pogledu odgovarajuće garderobe, zašite od sunca, unošenja dovoljno tečnosti i pravljenja čestih pauza.
Još veća opasnost od visokih temperatura preti od UV zračenja, koje će u narednih 48 sati imati krajnje vrednosti. Stručnjaci preporučuju da je najbolje rešenje izbeći sunce ukoliko je to moguće, a naročito od 10 do 16 časova. Zračenje je najintenzivnije između 13 i 14 sati, dok je posle 16 sati zračenje gotovo zanemarljivo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

Radno vreme za predstojeće praznike OPOVO, 29. april 2024 Apoteka BENU obaveštava svoje cenjene kupce o radnom vremenu koje će se primenjivati tokom predstojećih praznika. Sreda 1. maj: 8 – 15h Četvrtak 2. maj: 8 – 16h Petak 3. maj: 8 – 18h Subota 4. maj: 7 - 15h...

najnovije

najčitanije