Saopstenje: LIBERALNO DEMOKRATSKA PARTIJA

08/03/2014

LDP neće davati izborna obećanja na Lokalnom nivou. Sa obzirom da su Republički izbori u pitanju, nakon njih i dalje će Lokalna vlast ostati nepromenjena pa samim tim će i nastaviti sa rešavanjem problema u lokalu. Ono što će LDP moći, ukoliko uđe u vladu, je da krene sa reformama na Republičkom nivou.
Moje lično iskustvo u poslednjih par godina je da je potrebno pomoći poljoprivrednicima da plasiraju svoje proizvode i da nađu tržište za njih, a ne da ih bacaju usled isteka trajanja zbog nemogućnosti plasiranja. Mnogi koji spadaju u manje poljoprivredne proizvođače su me kontaktirali da im pomognem, s` obzirom da sam strukovni inžinjer elektrotehnike i računarstva, da putem interneta plasiram njihove proizvode.
Rešenje sam pronašla na internet stranicama za oglase, ali samo onim koji imaju kategoriju “poljoprivredni proizvodi” za oglašavanje u Bosni, Hrvatskoj i Makedoniji. Na osnovu tog iskustva moj lični predlog će biti da se u okviru Ministarstva poljoprivrede napravi internet stranica koja će svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima omogućiti da objavljuju koje i količinu poljoprivrednih proizvoda koje imaju da plasiraju na tržište, grupisani po lokalu.
To će konkretno značiti, da bilo gde u svetu potencijalni kupac ima mogućnost kupovine poljoprivrednih proizvoda u Srbiji na jednostavan način. Primer: Uz korišćenje računara pristupi internet stranici Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije gde može videti koliko krompira imaju proizvođači zajedno u Opštini Opovo, takođe dobija i kontakt podatke grupe u lokalu preko koje stupa u dogovor oko detalja kupovine.
Poljoprivredna gazdinstva u lokalu bi morala biti udružena u jednu lokalnu grupu zbog dogovora sa kupcem o mestu, vremenu i načinu plaćanja, i zbog međusobne organizacije o transportu robe na jedno mesto u okviru lokala, vođenju evidencije koliko je koji poljoprivredni proizvođač plasirao robe i adekvatnu naknadu koju treba da dobije za plasiranu robu. Cena robe bi se dogovarala sa kupcem direktno bez posrednika osim ukoliko se udruženje poljoprivrednih proizvođača na lokalnom nivou smatra posrednikom.
Lokalne vlasti bi bile zadužene za udruživanje poljoprivrednih gazdinstava, organizaciju i njihovo funkcionisanje kao jedno udruženje čime bi se postiglo da i poljoprivredne Opštine, kao što je naša, prosperiraju u razvijene. VREME JE zaokruži 4.

Predsednik inicijativnog odbora LDP Opovo
Irena Jevtić

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije