Parlamentarni izbori 2014: NA GLASAČKOM LISTIĆU 20 LISTA

01/03/2014

NA GLASAČKOM LISTIĆU 20 LISTA
Beograd –(Tanjug) 01.mart 2014
U ponoć istekao rok za predaju izbornih lista za vanredne izbore 16. marta, a poslednjeg dana Republička izborna komisija primila je još osam izbornih lista.Do sada je RIK proglasio 12 lista, i ukoliko proglasi i tih osam, na zbirnom izbornom listiću biće ukupno 20 stranaka i koalicija. Zbirnu izbornu listu RIK će utvrditi najkasnije 5. marta, kada će biti objavljena i u “Službenom glasniku”.
Poslednjih nekoliko sati da predaju liste iskoristili su Crnogorska partija, Lista nacionalnih zajednica – Emir Elfić, Partija za demokratsko delovanje – Riza Haljimi, Koalicija građana, naroda i narodnosti Slovačke demokratske stranke i Rusinske demokratske stranke, Ruska stranka, lista „Dosta je bilo” bivšeg ministra Saše Radulovića, Patriotski front – Borisav Pelević i Nijedan od ponuđenih odgovora.
Lista koalicije okupljene oko SNS će biti prva na zbirnom izbornom listiću, dok će druga biti koalicija SPS-PUPS-JS. Demokratska stranka Srbije proglašena je kao treća, LDP je četvrti, Savez vojvođanskih Mađara peti, SRS šesta, a URS sedmi.
Pod rednim brojem osam biće lista “Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju”, deveta će biti lista “Dveri – Boško Obradović”, a deseta lista SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin.
Na zbornoj izbornoj listi 11. mesto imaće koaliciona lista Boris Tadić – Nova demokratska stranka – Zeleni, LSV – Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju, VMDK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma, a 12. će biti lista “Treća Srbija”.
Ministarstvo pravde i državne uprave zaključilo je noćas jedinstveni birački spisak, prema kome će na izborima 16. marta pravo glasa u Srbiji imati 6.767.324 birača, a u Beogradu 1.597.503 birača.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije