Lokalni izbori 2016: ČETIRI PARTIJE, TRI GRUPE GRAĐANA I JEDNA STRANKA SA STATUSOM NACIONALNE MANJINE

16/04/2016

ČETIRI PARTIJE, TRI GRUPE GRAĐANA I JEDNA STRANKA SA STATUSOM NACIONALNE MANJINE
Opovo, 16. april 2016;
Za prijavu i predaju izborne liste bilo je potrebno sakupiti 200 potpisa građana sa prebivalištem na teritoriji Opštine Opovo i upisanih u birački spisak. Izbornu listu prvi su predali predstavnici Srpske napredne stranke, koji su odmah po raspisivanju lokalnih izbora u noći 7. marta za samo par časova sakupili 272 potpisa i već sutradan u 9:00 časova predali listu (25 kandidata) i kompletnu dokumentaciju.
Par dana kasnije, 10. marta, izbornu listu je predala i Grupa građana „Milorad Soldatović“ (25 kandidata), a 12. marta i Socijalistička partija Srbije (20 kandidata).
Nakon ove tri liste, usledila je duža pauza od 19 dana, pa su tako 1. aprila Opštinskoj izbornoj komisiji uručene čak tri liste. Prvi su to uradili predstavnici SPS, (10 kandidata), zatim Grupe građana „Lista protiv korupcije“ (17 kandidata) i Lige socijaldemokrata Vojvodine (23 kandidata). Zbog nedostataka u dokumentaciji, radikali su u narednih 48 časova morali nedostatke da ispravljaju tako da su izgubili četvrto mesto i u redosledu dobili poziciju iza LPK i LSV.
Konačno poslednjeg dana roka, 8. aprila, liste su predali Jedinstvena ruska stranka (10 kandidata) i Grupa građana „Pravda“ Opovo (20 kandidata).
Od osam predatih lista kod tri su utvrđeni nedostaci (duplirani potpisi, redosled muških i ženskih kandidata, pogrešno upisani matični brojevi, mesto prebivališta van teritorije Opštine Opovo ili neupisivanje u birački spisak), koje su podnosioci lista ispravljali tokom roka od 48 časova.
Na ovogodišnjim lokalnim izborima u Opštini Opovo, učestvovaće četiri političke partije, tri grupe građana i jedna stranka sa statusom nacionalne manjine. (Č.V.)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije