1

Krizni štab za zaštitu zdravlja: OBAVEZNO NOŠENJE MASKI U GRADSKOM I PROGRADSKOM PREVOZU

OBAVEZNO NOŠENJE MASKI U GRADSKOM I PROGRADSKOM PREVOZU

Opovo, 23. jun 2020;

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 održao je danas sednicu na kojoj se diskutovalo o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srbiji.Od danas je obavezno korišćenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prevozu i putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u prevozna sredstva.Važno je napomenuti da maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci, već građani mogu koristiti i pamučne maske za višekratnu upotrebu i slično.Što se tiče zatvorenih prostora, Krizni štab je uputio preporuku svim građanima da u svim zatvorenim prostorima nose maske, sa posebnim akcentom na pošte, banke, javne institucije, kao i prodavnice i tržne centre.Vlada Srbije nastaviće i u narednim danima da sa velikom pažnjom prati razvoj epidemiološke situacije i o svemu će redovno i blagovremeno obaveštavati građane.
Gimnazija Mihajlo Pupin Kovačica: POZIV ZA UPIS SREDNJOŠKOLACA

POZIV ZA UPIS SREDNJOŠKOLACA

Gimnazija Mihajlo Pupin iz Kovačice vrši upis učenika u školsku 2020/21. godinu, i to:

– opšti smer na slovačkom jeziku 30 mesta

– opšti smer na srpskom jeziku 30 mesta

– elektrotehničar informacionih tehnologija (IT smer) 30 mesta.

Upis će biti organizovan 8, 9. i 11.jula. 

Kontakt: [email protected]

Telefon: 013/661-180

Dobro nam došli!
SNS Opovo saopštenje: HVALA GRAĐANIMA NA POVERENJU, NASTAVLJAMO DA GRADIMO!

HVALA GRAĐANIMA NA POVERENJU, NASTAVLJAMO DA GRADIMO!

Opovo, 23. jun 2020;

Povodom održanih republičkih, pokrajinskih i lokalnih izbora predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Opovo dr Zoran Tasić izdao je saopštenje za javnost.

„U ime predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića i Opštinskog odbora SNS Opovo želim da se zahvalim svim građanima koji su izašli na izbore, posebno građanima koji su nam još jednom dali glas i ukazali veliko poverenje. Takođe želim da se zahvalim svim saradnicima i kompletnom timu koji je učestvovao u predizbornoj kampanji. Srpska napredna stranka je ostvarila istorijski rezultat i ubedljivo pobedila na republičkim, pokrajinskim i lokalnim izborima što je, pre svega rezultat kontinuiranog rada i realizovanih projekata tokom proteklih četiri godine. Uskoro nam sledi konstituisanje lokalnog parlamenta i ono što mogu građanima naše opštine da obećam jeste da nastavljamo sa još većim entuzijazmom da gradimo našu opštinu za nas i za našu decu“, poručio je dr Zoran Tasić.
Isečeni kablovi na trafostanici: KOME ODGOVARAJU SPORTSKI TERENI BEZ RASVETE?

KOME ODGOVARAJU SPORTSKI TERENI BEZ RASVETE?

Opovo, 23. jun 2020;

Za sada nepoznata lica isekla su kablove na elektroormaru trafostanice na Sportsko rekreativnom centru u Opovu. Od nadležnih saznajemo, da se slične situacije dešavaju već neko vreme. Kako kažu, do sada su spuštali osigurače, a ovog puta su otišli korak dalje i isekli kablove. Na strujnom ormanu su takođe vidljivi tragovi nasilnog pokušaja otvaranja ili uništavanja, otisci od patika i slično. Komšije koje stanuju u blizini svedoče da je prisustvo određenih lica koja prave buku i nered u noćnim satima povećano kada na sportskom centru nema osvetljenja, tako da se zaključak sam nameće…
Postavlja se pitanje, kome odgovara da na sportskim terenima nema struje?
Opštinska izborna komisija: REZULTATI LOKALNIH IZBORA 2020

REZULTATI LOKALNIH IZBORA 2020

Opovo, 23. jun 2020;

Opštinska izborna komisija objavila je zvanične rezultate izbora za odbornike Skupštine opštine Opovo. Od 8117 upisanih birača na birališta je izašlo 4850 što je izlaznost od 59,75 odsto. Komisija je utvrdila da nije bilo bitnih povreda odredaba Zakona o lokalnim izborima i nije poništila glasanje ni na jednom biračkom mestu.

Sve tri liste prešle su cenzus i osvojile odborničke mandate. Najviše glasova 3514 dobila je lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ i osvojila 19 odborničkih mandata. Lista „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS) – Jedinstvena Ruska stranka (JRS) – Žana Knežević“ dobila je 891 glas, odnosno pet odborničkih mandata, dok je „Demokratska partija Makedonaca (DPM) – Demokratska partija na Makedoncite (DPM) – Dr Nenad Krstevski“ sa 181 glasom dobila jednog odbornika u lokalnom parlamentu.
Elektrodistribucija Pančevo: NAJAVA RADOVA U OPOVU

NAJAVA RADOVA U OPOVU

Opovo, 23. jun 2020;

U petak, 26. juna Elektrodistribucija Pančevo sprovešće radove u Opovu zbog čega će u vremenskom intervalu od 9:30 do 11:00 časova biti bez struje ulica Ive Lole Ribara od Šumske do Bratstva jedinstva.

U slučaju vremenskih neprilika radovi će biti otkazani.
Prvenstvo Srbije za mlađe pionire: DVE MEDALJE ZA TEODORU VASIĆ

Opovo, 23. jun 2020;

Na prvenstvu Srbije za mlađe pionire koje je održano 21. juna u Sremskoj Mitrovici, atletičarka opovačkog Spartaka Teodora Vasić osvojila je dve medalje. Zlatnu u bacanju vorteksa sa rezultatom 53,82m, što je njen novi lični rekord i srebrnu u bacanju kugle uz takođe oboren lični rekord od 11,56m.
Poklon od Ane Pjević: DVE FRIZURE ZA MATURANTKINJE

DVE FRIZURE ZA MATURANTKINJE

Opovo, 23. jun 2020;

Uz podršku Mesne zajednice Sefkerin, naša sugrađanka Ana Pjević uradila je dve besplatne frizure za proslavu maturske večeri koja je održana 20. juna.

Anja, inače vlasnica frizerskog salona Ekskluziv u Borči, lično je inicirala ovu donaciju, tako da su uz konsultaciju sa roditeljima izabrane dve maturantkinje koje su dobile besplatne frizure.

„Hvala Anji na ovom gestu i želimo joj puno uspeha u daljem radu“, poručila je predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić.
Fer plej liga 6. kolo: SPARTANCIMA NI KIŠA NE SMETA

SPARTANCIMA NI KIŠA NE SMETA

Opovo, 23. jun 2020;

Treće kolo za redom Spartanci završavaju bez poraza. U dva dana vikenda dečaci i devojčice Škole fudbala „Spartanac“ ostvarili su pet pobeda i jedan remi, saznaje Glas Opova. Na ovaj način 2009. i 2012. godište postali su prvaci u svojim kategorijama kolo pre kraja, a njihov trener nije krio zadovoljstvo nastupom ekipa na ovogodišnjem takmičenju.

„Šta da kažem, svaka čast drugari, bravo deco. U nedelju ih ni kiša nije sprečila da odigraju odlično i dobro se zabave. Izuzetno sam ponosan na sve njih jer su nas tokom ovog takmičenja predstavljali u najboljem svetlu kroz disciplinu, fer plej, dobru igru i prelepe golove“ izjavio je Komarov za Glas Opova.

6. kolo:

2007/2008: National – Spartanac 0:2
2009: Voždovac – Spartanac 0:4
2010: Spartak A – Spartanac 1:1
2011: Žarkovo – Spartanac 2:3
2012: Petlić SD – Spartanac 5:6
2012: Lacio – Spartanac 0:7
Održan drugi kup za leteće mete Srbije: CVETA OSTOJIN DRUGI U LIGI VETERANA

CVETA OSTOJIN DRUGI U LIGI VETERANA

Opovo, 23. jun 2020;

Po lošim vremenskim uslovima, sa kišom i jakom oblačnošću, 20. i 21. juna, na strelištima Sportskog centra Kovilovo takmičilo 14 klubova i 64 strelaca pojedinca.

U ekipnoj konkurenciji prvo mesto osvojila je ekipa Royal iz Inđije sa 320 pogođenih golubova, druga je bila ekipa Rikošet Beograd sa 306 golubova, dok je treću poziciju osvojila ekipa Grof iz Kalista sa 300 golubova. Ekipa streljačkog kluba iz Sakula, zadovoljila se desetim mestom. Član sakulske ekipe Cveta Ostojin u ligi veterana osvojio je drugo mesto u konkurenciji 18 takmičara.

Pojedinacno: 1. mesto Takac Stevan, ekipa Rojal sa 111+40 golubova. 2. Stefan Stankov, sa 109+38 golubova i 3. Zoran Jaksić sa 104+32 golubova. Sledeci, treci Kup Srbije održaće se 4. i 5. jula.