1

Vode Vojvodine: UVEDENA REDOVNA ODBRANA OD POPLAVA NA TAMIŠU I NERI

UVEDENA REDOVNA ODBRANA OD POPLAVA NA TAMIŠU I NERI

NOVI SAD, 19. juna (Tanjug) – Zbog većih padavina na delu sliva banatskih reka, uvedena je redovna odbrana od poplava na delovima Tamiša i Nere, saopštile su Vode Vojvodine.

Na Tamišu su u pojačanom stepenu odbrane levi i desni nasip od rumunske granice do Sečnja u dužini od 30,53 kilometara, a na Neri se sprovodi odbrana kod naselja Kusić u dužini 3,85 kilometara.

Trenutni vodostaj na Tamišu je 200 cm, dok granica redovne odbrane iznosi 180 cm, a na Neri je trenutni vodostaj 392 cm, dok je granica redovne odbrane 340 cm.

Prema izveštajima Republičkog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima očekuje se porast vodostaja na obe reke.
Zatvoren saobraćaj: ZATVOREN MOST NA BEGEJU,PRONAĐENE NEESKPLODIRANE MINE

ZATVOREN MOST NA BEGEJU,PRONAĐENE NEESKPLODIRANE MINE

ZRENJANIN, 19. juna (Tanjug) – Više neeksplodiranih ubojnih sredstava pronađeno je u reonu mosta na Begeju, na putu od Zrenjanina ka Belom Blatu, prenosi RTS pozivajući se na Policijsku upravu u Zrenjaninu.
Kako navodi, u zoni mosta nalaze se eksplozivna ubojna sredstva, najverovatnije tromblonske mine.
Policija je blokirala prostor oko mosta, a put od raskrsnice kod Stajićeva ka Belom Blatu je zatvoren za saobraćaj.
Čeka se stručna ekipa iz Beograda koja će da pregleda eksplozivne naprave i proceni na koji način će ih ukloniti.
Brantner otpadna privreda: U SUBOTU REDOVNO PRIKUPLJANJE PET AMBALAŽE

U SUBOTU REDOVNO PRIKUPLJANJE PET AMBALAŽE

Opovo, 19. jun 2020;

U subotu 20. juna sprovodi se redovno mesečno prikupljanje pet ambalaže (limenke, tetrapak, papir i karton) u sva četiri naseljena mesta Opštine Opovo. Pripremite džakove sa pet ambalažom koje će terenske ekipe Brantnera pokupiti ispred vaših kuća.
Vreme: DANAS MALO TOPLIJE, MESTIMIČNO KIŠA

DANAS MALO TOPLIJE, MESTIMIČNO KIŠA

BEOGRAD, 19. juna (Tanjug) – U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i malo toplije, na severu i istoku mestimično sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, koji se posle podne ponegde očekuju i na jugozapadu zemlje.

Vetar će biti slab i umeren zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18 stepeni, najviša dnevna od 24 do 28 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim periodima i malo toplije. Vetar će biti slab i umeren zapadni i severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 17 stepeni, najviša dnevna oko 26.

U narednih sedam dana biće promenljivo oblačno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine koji će posebno biti izraženi

početkom sledeće sedmice, kada se lokalno očekuju jaki pljuskovi i obilne padavine.

Stabilizacija vremena očekuje se u drugoj polovini sledeće sedmice, kada će biti pretežno sunčano i toplije sa dnevnim temperaturama oko i iznad proseka za ovaj period godine.