1

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave: PROJEKAT OPOVAČKE PIJACE OCENJEN KAO VEOMA KVALITETAN (VIDEO)

PROJEKAT OPOVAČKE PIJACE OCENJEN KAO VEOMA KVALITETAN

Opovo, 12. jun 2020;

Povodom realizacije projekta izgradnje pokrivenog pijaca u Opovu, održan je radni sastanak predstavnika Opštine Opovo i jedinice za implementaciju projekta koja je formirana u okviru Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu kao podrška partnerstvu za lokalni razvoj u okviru kojeg se realizuje projekat pijace u Opovu za koji je Opština Opovo konkurisala prošle godine.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić, koordinator projekta Miloš Markov i rukovodilac Odeljenja za urbanizam Opštinske uprave Opovo Rade Cvetanović predstavili su projekat i zajedno sa predstavnicima resornog ministarstva obišli lokaciju na terenu.

Član jedinice za implementaciju projekta u okviru Ministarstva za državnu i lokalnu samoupravu građevinski inženjer Vesna Rakonjac ocenjuje ovaj projekat kao veoma kvalitetan i ističe dobru pripremljenost Opštine Opovo.

„Nakon sagledavanja njihove prijave koju su poslali naši utisci su veoma pozitivni s obzirom da je opština prilično spremna za ovaj projekat, imaju kompletno izrađenu projektno – tehničku dokumentaciju, koja je ocenjena kao jako kvalitetna. To smo danas na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave potvrdili i dogovoreni su naredni koraci u realizaciji ovog projekta. Oni su na pragu verifikacije projekta i kasnije sprovođenja javne nabavke za izbor izvođača radova, tako da mi očekujemo da će se do kraja godine i ta nabavka za izbor izvođača radova završiti i očekujem da će se tokom sledeće građevinske sezone izgradnju ove pijace u Opovu. S druge strane, predstavnici lokalne samouprave su apsolutno podržali ovaj projekat što se njih tiče i finansijski u onom delu koji opština treba da sufinansira projekat, a ostatak finansiranja ide iz kredita Evropske investivione banke u skladu sa ugovorom koji je država Srbija pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave ima sa Evropskom investicionom bankom“, izjavila je za Glas Opova Vesna Rakonjac.

Koordinator projekta ispred Opštine Opovo Miloš Markov je takođe zadovoljan rezultatima sastanka sa predstavnicima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

„Veliko mi je zadovoljstvo što su predstavnici ministarstva prepoznali projekat izgradnje pijace u Opovu kao jedan od dobrih i bitnih projekata, a još veće zadovoljstvo će mi biti kada se ovaj projekat realizuje jer idemo u tom pravcu da ćemo dobiti jedan pijac kakav Opovo zaslužuje gde će poljoprivrednici u jednom savremenom i modernom objektu moći više od jednog dana nedeljno izlagati svoje proizvode. Nadam se da ćemo tako na jedan indirektan način pomoći da bolje posluju u budućnosti“, poručio je Markov.

Kompleks pijace je koncipiran delom kao otvoreni, a delom kao zatvoreni poslovno – tržni centar sa šest ulaza. Otvoreni deo je prostor zelene pijace sa tezgama, komunikacijama i natkrivenim tremom, a zatvoreni deo su objekti sa mlečnom halom, lokalima, poslovnim prostorom, administracijom i sanitarnim blokom.
TR Petar i Tina: U PONUDI KOLEKCIJA LETNJIH HALJINA

U PONUDI KOLEKCIJA LETNJIH HALJINA

Opovo, 13. jun 2020;

Butik Petar i Tina predstavlja novu kolekciju letnjih haljina. U ponudi je veliki izbor modela, posetite nas svakog radnog dana 8:00 – 12:00 i 15:00 – 20:00h, subotom 8:00 – 20:00h.