1

Zavod za javno zdravlje Pančevo: TESTIRANJE BRZIM SEROLOŠKIM TESTOVIMA NA LIČNI ZAHTEV GRAĐANA

TESTIRANJE BRZIM SEROLOŠKIM TESTOVIMA NA LIČNI ZAHTEV GRAĐANA

Opovo, 4. jun 2010;

Od 01.06.2020. godine moguće je obaviti serološko testiranje na lični zahtev na prisustvo IGM i IGG antitela na koronavirus.

Građani testiranje mogu da obave u svim domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje Srbije, kao i studentskoj poliklinici. Cena testa je 1.200,00 dinara, a uplate je moguće izvršiti na isti tekući račun na koji se uplaćuje i testiranje na lični zahtev za RT-PCR testiranje.

Tekući račun je 840-17750-34 dok se u polju poziva na broj upisuje jedinstveni matični broj građanina koji se testira.

Testiranje je moguće i za strane državljane. Uplata se vrši na isti tekući račun 840-17750-34, a umesto jedinstvenog matičnog broja, u polje poziv na broj upisuje se broj pasoša ili broj inostranog osiguranja.

Takođe, gorenavedeni račun je i za uplatu pravnih lica, koja umesto jedinstvenog matičnog broja, u polje poziv na broj upisuju PIB pravnog lica. napomena: ukoliko pravno lice uplaćuje sredstva za više zaposlenih lica, potrebno je da dostavi spisak lica sa njihovim jmbg.

Sve primedbe građana u vezi sa serološkim testiranjem na lični zahtev, mogu biti upućene putem broja telefona 064/8522-427.

Testiranje na prisustvo antitela koronavirusa u Zavodu za javno zdravlje Pančevo obavlja se svakog radnog dana u vremenu od 11 do 13 časova u Centru za mikrobiologiju, ulica 6.oktobra broj 9 u Pančevu. Potrebno je doneti potvrdu o uplati.
Elektrodistribucija Zrenjanin: RADOVI U SAKULAMA OD 3. DO 5. JUNA

RADOVI U SAKULAMA OD 3. DO 5. JUNA

Opovo, 3. jun 2020;

Od 3. do 5. juna ED Zrenjanin izvodi radove na elektromreži u Sakulama zbog čega će u delovi naselja biti bez struje. 

SREDA, 3. jun, 9:15 – 13:00h: JNA (od Lovačke do kraja) i Lovačka (od JNA do I.L.Ribara).

ČETVRTAK, 4. jun, 12:00 – 13:00h: Nušićeva (od Banatske do kraja) i Vinogradska.

PETAK, 5. jun, 8:00 – 13:00h: JNA (od Banatske do kraja), Lovačka (od Proleterske do Nušićeve), Žarka Zrenjanina (od Lovačke do kraja), Nušićeva, Ive Lole Ribara, kao i mlekara Maestro.

U slučaju loših vremenskih uslova, radovi se odlažu!
S Tamarom u akciji: RENOVIRANA I OPREMLJENA KUĆA PORODICE SUŽNJEV DROBNJAK (VIDEO)

S Tamarom u akciji: RENOVIRANA I OPREMLJENA KUĆA PORODICE SUŽNJEV DROBNJAK

Opovo, 3. jun 2020;

Emisija „S Tamarom u akciji“, koja inače zbog svog humanitarnog karaktera beleži visoku gledanost, izazvala je 29. maja veliku pozornost građana naše opštine, jer je gostovala u Opovu. Tokom maja produkcija „S Tamarom u akciji“ renovirala je i opremila dom porodice Sužnjev Drobnjak. U sadržaju sedme epizode, pored radova na kući i priče o porodici Sužnjev Drobnjak, predstavljeni su prirodni i kulturni potencijali naše opštine: Galerija „Jovan Popović“, aktiv žena, hotel i sportsko rekreativni centar u Opovu, Baranda film studio i ribnjak u Barandi, udruženje stočara, trka magaraca i šore u Sakulama, prirodna staništa i bogatstvo biodiverziteta.

Pored standardnih firmi izvođača radova i sponzora produkcije „S Tamarom u akciji“, red je da pomenemo i neka imena sa lokala koja su dala deo doprinosa u opovačkoj priči. To je pre svega šef kabineta predsednika opštine Ivana Vlah koja je vodila kampanju i aplicirala produkciji za renoviranje kuće u Opovu i porodice Sužnjev Drobnjak i ispred lokalne samouprave obavila sve organizacione poslove tokom realizacije ovog projekta. Lokalna samouprava je sufinansirala deo radova i smeštaj u hotelu, dok je deo radova sufinansirao aktuelni predsednik opštine Zoran Tasić ali kao građanin Opova. U realizaciji projekta učestvovali su i radnici JP „Mladost“ Opovo, koji su obavili radove na vodovodu i kanalizaciji. Takođe, javilo se puno građana koji su izrazili želju da pomognu na bilo koji način ali za tim nije bilo potrebe, međutim, lepo je što su naši sugrađani pokazali empatiju i humanitarni karakter.
Republički Hidrometeorološki Zavod: I DANAS PROMENLJIVO OBLAČNO, POVREMENO KIŠA, DO 23 STEPENA

I DANAS PROMENLJIVO OBLAČNO, POVREMENO KIŠA, DO 23 STEPENA

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mestimično s kratkotrajnom kišom ili pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni grmljavinom.
Vetar slab i umeren, zapadni, severozapadni krajem dana u skretanju na jugozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 12 stepeni, najviša dnevna od 18 do 23 stepena.
U Beogradu će biti promenljivo oblačno, povremeno s kratkotrajnom kišom, u pojedinim delovima grada i pljuskovima uz mogućnost grmljavine.
Vetar će biti slab i umeren, zapadni, severozapadni krajem dana u skretanju na jugozapadni. Jutarnja temperatura oko 10, najvisa dnevna oko 20 stepeni.
U četvrtak će biti toplije za 5 do 7 stepeni i tokom veceg dela dana preovladivaće sunčano vreme.
Posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti ocekuju se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.
Vetar će biti umeren i jak, jugozapadni.
Zatim će do kraja sedmodnevnog perioda biti promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima i grmljavinom, samo u nedelju i ponedeljak suvo.
Dnevna temperatura u vecini mesta od 22 do 26 stepeni.