Čišćenje i pošumljavanje sportskog centra: POSAĐENO 40 SADNICA ZIMZELENOG I LISTOPADNOG DRVEĆA (VIDEO)

Čišćenje i pošumljavanje sportskog centra: POSAĐENO 40 SADNICA ZIMZELENOG I LISTOPADNOG DRVEĆA (VIDEO)

POSAĐENO 40 SADNICA ZIMZELENOG I LISTOPADNOG DRVEĆA

Opovo, 16. mart 2019;

U organizaciji Sportskog saveza Opštine Opovo i Menog odbora SNS Opovo uz prisustvo velikog broja volontera održana je akcija čišćenja i pošumljavanja Sportsko – rekreativnog centra Opovo. Kako navodi koordinator akcije predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo Igor Vujić, akciji su se priključile sve četiri mesne zajednice, članovi brojnih sportskih klubova i udruženja, tako da će sportski centar konačno dobiti zeleni – ekološki izgled i hladovinu.

„Jedna od dobrih stvari je i činjenica da Sportski savez od sada ima zaposlenog radnika tako da ova akcija ima smisla jer ćemo moći ovo zelenilo i da održavamo pa ćemo konačno imati i hladovinu oko terena, a svakako i ulepšati sportski centar. Veoma mi je drago i pozdravljam što su se akciji priključile sve ostale institucije iz opštine, sportski klubovi i udruženja, i svakako ćemo i u budućnosti imati još ovakvih akcija“ poručio je Vujić.

Kao krajnji cilj ove akcije organizatori ističu izgradnju bajk parka, tako da će svi turisti koji prolaze kroz našu opštinu, ali i meštani, moći ovde da parkiraju bicikle ili izvrše popravke.

Tokom akcije pokupljeno je smeće oko sportskih terena i jezera Gajger, a posađeno je 40 sadnica zimzelenog i listopadnog drveća – tuje, katalpe i breze.

Recepti po preporuci kuhinje hotela Stari Banat: PILETINA SA MEDOM I SENFOM

Recepti po preporuci kuhinje hotela Stari Banat: PILETINA SA MEDOM I SENFOM

PILETINA SA MEDOM I SENFOM

Potrebne namirnice:

pileći file – 260g
med – 50g
senf  – 50g
tucana paprika – 10g
bosiljak  – 3g
sveži peršun – 10g
so – 5g
mleveni biber  – 3g
maslinovo ulje – 30g
pirinač – 100g

Način pripreme:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Vatrostalnu posudu podmažite maslinovim uljem. Piletinu isecite na krupne komade, i poređajte u jednom sloju u vatrostalnu posudu. Pomešajte med, senf i suve začine,peršun,  i prelijte piletinu polovinom mešavine. Ubacite u rernu i pecite 20 minuta, zatim prelijte preostalom mešavinom i pecite dok lepo ne porumeni, još desetak minuta. Servirajte uz pirinač ili drugi prilog po želji.

Uz jelo predlazem desertno vino Marsala.



Agro TV: AGROKARAVAN U OPOVU

Agro TV: AGROKARAVAN U OPOVU

AGROKARAVAN U OPOVU

Opovo, 16. mart 2019;

Početkom marta ekipa Agro Televizije posetila je Opštinu Opovo gde je snimila svoju 66. epizodu, ovog puta posvećenu našoj opštini. U skoro jednosatnoj emisiji možete pogledati niz priča o našim poljoprivrednicima iz sva četiri opštinska mesta, kao i intervju sa predsednikom opštine