Recepti po preporuci kuhinje hotela Stari Banat: PILETINA SA MEDOM I SENFOM

16/03/2019

u OGLASI

PILETINA SA MEDOM I SENFOM

Potrebne namirnice:

pileći file – 260g
med – 50g
senf  – 50g
tucana paprika – 10g
bosiljak  – 3g
sveži peršun – 10g
so – 5g
mleveni biber  – 3g
maslinovo ulje – 30g
pirinač – 100g

Način pripreme:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Vatrostalnu posudu podmažite maslinovim uljem. Piletinu isecite na krupne komade, i poređajte u jednom sloju u vatrostalnu posudu. Pomešajte med, senf i suve začine,peršun,  i prelijte piletinu polovinom mešavine. Ubacite u rernu i pecite 20 minuta, zatim prelijte preostalom mešavinom i pecite dok lepo ne porumeni, još desetak minuta. Servirajte uz pirinač ili drugi prilog po želji.

Uz jelo predlazem desertno vino Marsala.



MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije