Recepti po preporuci kuhinje hotela Stari Banat: PILETINA SA MEDOM I SENFOM

PILETINA SA MEDOM I SENFOM

Potrebne namirnice:

pileći file – 260g
med – 50g
senf  – 50g
tucana paprika – 10g
bosiljak  – 3g
sveži peršun – 10g
so – 5g
mleveni biber  – 3g
maslinovo ulje – 30g
pirinač – 100g

Način pripreme:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Vatrostalnu posudu podmažite maslinovim uljem. Piletinu isecite na krupne komade, i poređajte u jednom sloju u vatrostalnu posudu. Pomešajte med, senf i suve začine,peršun,  i prelijte piletinu polovinom mešavine. Ubacite u rernu i pecite 20 minuta, zatim prelijte preostalom mešavinom i pecite dok lepo ne porumeni, još desetak minuta. Servirajte uz pirinač ili drugi prilog po želji.

Uz jelo predlazem desertno vino Marsala.