Čišćenje i pošumljavanje sportskog centra: POSAĐENO 40 SADNICA ZIMZELENOG I LISTOPADNOG DRVEĆA (VIDEO)

POSAĐENO 40 SADNICA ZIMZELENOG I LISTOPADNOG DRVEĆA

Opovo, 16. mart 2019;

U organizaciji Sportskog saveza Opštine Opovo i Menog odbora SNS Opovo uz prisustvo velikog broja volontera održana je akcija čišćenja i pošumljavanja Sportsko – rekreativnog centra Opovo. Kako navodi koordinator akcije predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo Igor Vujić, akciji su se priključile sve četiri mesne zajednice, članovi brojnih sportskih klubova i udruženja, tako da će sportski centar konačno dobiti zeleni – ekološki izgled i hladovinu.

„Jedna od dobrih stvari je i činjenica da Sportski savez od sada ima zaposlenog radnika tako da ova akcija ima smisla jer ćemo moći ovo zelenilo i da održavamo pa ćemo konačno imati i hladovinu oko terena, a svakako i ulepšati sportski centar. Veoma mi je drago i pozdravljam što su se akciji priključile sve ostale institucije iz opštine, sportski klubovi i udruženja, i svakako ćemo i u budućnosti imati još ovakvih akcija“ poručio je Vujić.

Kao krajnji cilj ove akcije organizatori ističu izgradnju bajk parka, tako da će svi turisti koji prolaze kroz našu opštinu, ali i meštani, moći ovde da parkiraju bicikle ili izvrše popravke.

Tokom akcije pokupljeno je smeće oko sportskih terena i jezera Gajger, a posađeno je 40 sadnica zimzelenog i listopadnog drveća – tuje, katalpe i breze.