Predsednik opštine i predstavnici Filijale RFZO Pančevo: HOĆEMO LI USKORO ZDRAVSTVENE KNJIŽICE OVERAVATI U OPOVU?

04/11/2015

HOĆEMO LI USKORO ZDRAVSTVENE KNJIŽICE OVERAVATI U OPOVU?
Opovo, 04. novembar 2015;
Povodom radnog sastanka koje je održan danas u Opovu, predsednik opštine Miloš Markov, zajedno sa direktorom Filijale RFZO Pančevo Mirkom Mihajlovićem i zamenikom direktora Filijale RFZO Pančevo Dragom Terzićem, obišao je namenski objekat predviđen za opovačku ispostavu PIO RFZO.
37794

Cilj samog sastanka je sagledavanje realnih mogućnosti kako bi službe penzionog i invalidskog osiguranja i zdravstvenog osiguranja konačno počele sa radom u Opovu.

-Ovaj objekat je namenski građen, odlično izgleda i ovakav objekat nemamo u južnobanatskom okrugu, izjavio je prilikom obilaska direktor pančevačke filijale RFZO Mirko Mihajlović i dodao da je šteta što građani opštine Opovo još uvek moraju da dolaze u Pančevo kako bi ostvarivali svoja prava na zdravstveno osiguranje.
37795

-Otvaranjem ispostave RFZO u Opovu, građani opštine Opovo prvi put bi bili u istom položaju kao i građani ostalih sedam opština Južnobanatskog okruga koje pokriva Filijala u Pančevu. I ne samo to, kako je zgrada apsolutno funkcionalna, na jednom mestu građani bi mogli da ostvare sva svoja prava od lekarske komisije, preko zdravstvenog do penzionog i invalidskog osiguranja, zaključio je Mirko Mihajlović.

Zamenik direktora Filijale RFZO Pančevo Drago Terzić je istakao da objekat već sutra može biti u funkciji jer Republički fond i Filijala Pančevo imaju i potrebni nameštaj, tehničku opremu i kadrove, odnosno radnike, koji godinama obavljaju tu delatnost.
37797

– Jedna od prvih stvari o kojima sam informisan kada sam postao predsednik opštine bio je projekat uvođenja lokalne ispostave PIO RFZO, zbog čega sam nastojao da ostvarim kontakt sa predstavnicima iz tih institucija, kako bi sagledali mogućnosti da se tako nešto ostvari u praksi i da konačno izađemo u susret građanima da ne moraju više putovati i imati troškove za overavanje zdravstvenih knjižica, rekao je povodom današnjeg sastanka i obilaska predsednik opštine.

Markov ističe značaj ispostave kao veliku uštedu vremena i novca za građane, ali i poboljšanje kvaliteta i funkcionalnost usluga. Na pitanje kada i od čega zavisi da li će ispostava početi sa radom Markov je rekao da nije od onih koji obećavaju bez pokrića ali smatra da postoje dobri izgledi ako bi se svi relevantni politički činioci usaglasili da je ovo zaista interes.
37802

-Ja lično, kao i Srpska napredna stranka, prepoznajemo potrebu za ovakvom institucijom u našoj sredini i učinićemo sve da doprinesemo kako bi ispostava što pre počela sa radom, poručio je predsednik opštine Miloš Markov.

Inače, kako saznajemo dosadašnja „tačka spoticanja“ između lokalne samouprave i RFZO je pitanje rentiranja objekta, odnosno korišćenja prostora bez zakupa.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije