Pasuljijada Sefkerin 2015: PRVO MESTO ZA EKIPU GAVRA IZ PANČEVA

29/08/2015

PRVO MESTO ZA EKIPU GAVRA IZ PANČEVA
Sefkerin, 29. avgust 2015;
U organizaciji Udruženja građana „Tata i sinovi“ danas je održana VII pasuljijada Sefkerin 2015. U sefkerinskom parku, na platou između porte i svetosavskog doma, rasporedilo se 25 takmičarskih kotlića u borbi za najboljeg ovogodišnjeg kuvara, kada je u pitanju domaći pasulj.
DSC_0002

Sastav ekipa geografski je bila veoma raznolika. Pored najbrojnijih Sefkerinaca, takmičari su došli iz Opova, Pančeva, Starčeva, Besnog Foka, Borče, Zemuna i Jakova.
DSC_0001

U okviru takmičarske kotizacije svaka ekipa je od organizatora dobila po 3kg mesa i 1kg pasulja. Stručni žiri je ocenjivao boju, gustinu i ukus, a nakon degustacije uzoraka odlučio se da za najbolji pasulj u 2015. godini proglasi onaj koji je skuvala ekipa Gavra iz Pančeva. Drugo i treće mesto osvojile su domaće sefkerinske ekipe Barbulj i Čili Vili.

Manifestacija „Pasuljijada Sefkerin 2015“ sufinansirana je putem projektnih konkursa lokalne samouprave.
DSC_0010DSC_0006

.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije