Južnobanatski upravni okrug: PET DANA U ČEŠKOJ ZA NAJBOLJE ĐAKE I RADNE SASTANKE

12/08/2015

PET DANA U ČEŠKOJ ZA NAJBOLJE ĐAKE I RADNE SASTANKE
Pančevo, 12. avgust 2015;
U organizaciji Južnobanatskog upravnog okruga šesnaest najboljih osmaka Južnog Banata boravilo je pet dana u Republici Češkoj. Povod je bila želja da se nagradi rad i rezultati rada kao i da se prave vrednosti vrate na mesto koje zaslužuju.  Đaci su bili stacionirani u gradu  Hlobuka nad Vltavom, koji se nalazi u Južnočeškom regionu, ali su imali prilike da obiđu sve kuturne i istorijske znamenitosti regiona, kao i da se upoznaju sa običajima, kulturom i načinom života češkog naroda. Impresionirani predelima, građevinama osnovci su se družili i stekli nova iskustva i poznanstva. Želeći da stavi poseban pečat važnosti, ovim mladim ljudima načelnik Južnobanatskog upravnog okruga,  dr Zoran Tasić,  je zahvaljujući izuzetno dobroj i prijateljskoj saradnji sa ambasadom Republike Srbije u Češkoj upriličio da đacima budu domaćini srpske diplomate u Pragu, što je decu posebno impresioniralo, kao i svečani ručak u Češkom Senatu. Radna, vredna i posvećena deca su budućnost Srbije, a nagradno putovanje je upravo potvrda da Srbija misli na svoju decu i svoju budućnost.  Na povratku u Srbiju đaci su imali priliku da nekoliko sati provedu i u Beču. Za mnoge je ovo putovanje bilo jedinstvena prilika da otputuju negde za letnji raspust, zbog inače teške ekonomske situacije, ali sigurno dobar motiv da i nadalje vredno uče i rade jer su se  uverili da se učenje isplati.
slika 1

Uz pregršt fotografija, lepih uspomena, novih poznanstava đaci su se prezadovoljni vratili svojim kućama, što potvrđuju njihove poruke i pisma zahvalnosti koje svakodnevno stižu na adresu Južnobanatskog upravnog okruga. Zadovoljan postignutim načelnik Upravnog okruga veruje da će nagrađivanje najboljih, kao podstrek i motiv, postati tradicija.
slika 3

Načelnik Južnobanatskog upravnog okruga je boraveći u južnočeškom regionu bio učesnik nekoliko radnih sastanaka sa gradonačelnikom Hlobuke i senatorom Tamašom Jirsom, kao i načelnikom Južnočeškog regiona Jiržijem Zimolom. Razgovaralo se o odnosima dva regiona sa željom da se oni unaprede i prodube u oblasti obrazovanja, zdravstva, kulture, sistema bezbednosti. Načelnik okruga je iskoristio priliku da domaćine upozna sa ekonomskim i zakonskim reformama koje Vlada Srbije sprovodi, sa željom da poboljša poslovni ambijent u Srbiji, što bi Srbiju učinilo interesantnom  i pouzdanom za investitore, a što je jedan od osnovnih uslova za ekonomski napredak kako Srbije tako i čitavog regiona. Tema razgovora je bila i kancelarija Južnočeškog regiona u Južnom Banatu za čije otvaranje su domaćini pokazali izuzetno interesovanje, vodeći se podatkom da na teritoriji Južnog Banata živi tri četvrtine čeha od ukupnog broja koji žive na teritoriji čitave Srbije.
slika 5

Osim sa Južnočeškim regionom, Južnobanatski upravni okrug ima izuzetnu saradnju sa Usteckim regionom a u povoju je i saradnja sa Olomotskim regionom. Delegaciju Južnobanatskog okruga pored načelnika dr Zorana Tasića, činili su i Pokrajisnki poslanik Jovan Lazarov i zamenik gradonačelnika grada Pančeva Saša Levnajić.
slika 9

 

Južnobanatski upravni okrug

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije