Žetva 2015: ODLIČNI PRINOSI PŠENICE, ZABRINTOST ZA OSTALE KULTURE

21/07/2015

ODLIČNI PRINOSI PŠENICE, ZABRINTOST ZA OSTALE KULTURE
Opovo, 21. jul 2015;
I definitivno ovogodišnja žetva pšenice može se oceniti kao odlična saopštili su iz Kancelarije za poljoprivredu Opštinske uprave Opovo.

Ostvareni prosečni prinosi poljoprivrednih preduzeća su 6,6t/ha, a individualnog sektora nešto manje 6,3t/ha, što je za celu opštinu prosek 6,32t/ha visokokvalitetnog zrna hektolitarske težine 77 i vlažnosti do 11%. Ostvarena proizvodnja na teritoriji naše opštine iznosi 10.070 tona viskokvalitetnog zrna pšenice.
4253

– Ovo je jedna od uspešnijih žetvi, međutim, veoma smo zabrinuti ostale kulture i žetve koje nas očekuju. Problem su visoke temperature i nedostatak kiše, tako da ako ozbiljnijih padavina ne bude do početka avgusta, prinosi mogu biti poražavajući, upozorava stručni saradnik za poljoprivredu Opštinske uprave Opovo Milovan Milankov.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije