Meta lopova postale i zastave: POČINIOCE SNIMILE SIGURNOSNE KAMERE

24/06/2015

POČINIOCE SNIMILE SIGURNOSNE KAMERE
Opovo, 24. jun 2015;
Da meta lopova nisu samo automobili, prodavnice, njive i apoteke, mogli smo se ovih dana uveriti na primeru stranačkih prostorija Srpske napredne stranke u Opovu.
DSC_0076

U nedelju 21. juna, 45 minuta nakon ponoći, skinute su dve zastave sa ulaza objekta u kojem se nalaze prostorije Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Opovo. Slučaj je prijavljen policiji, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obavili su uviđaj i kako saznajemo istraga je u toku.
DSC_0078

Zanimljivost ove pomalo apsurdne krađe je to što su ceo događaj snimile sigurnosne kamere postavljene na zgradi firme Agros doo Opovo. Na snimku se vidi da dve osobe u jaknama sa kapuljačama, za koje se vizuelno može pretpostaviti da su mlađe ili srednje starosne dobi, dolaze u 00:45h ispred prostorija Srpske napredne stranke i pokušavaju da se pomoću „lopovskih merdevina“ popnu i skinu zastave. Međutim, to im ne uspeva, a nakon razgovora mobilnim telefonom, pomeraju obližnji kontejner na koji će se popeti kako bi konačno skinuli zastave. Od tri zastave koje su visile, dve su bile stranačke, a jedna državna. Lopovi su odneli državnu i jednu stranačku zastavu. U međuvremenu, kako nezvanično saznajemo, policija je pronašla jednu držalju na kojoj je bila zakačena zastava.
DSC_0082

Povodom ovog događaja oglasili su se i predstavnici Srpske napredne stranke.

– Zaista nam nije jasan motiv ove krađe i kome smetaju zastave ispred naših prostorija, rekao je predsednik Opštinskog odbora dr Zoran Tasić. Ako je tim momcima trebala državna zastava za doček mladih fudbalera, mogli su da nam se obrate i mi bismo im vrlo rado dali državnu zastavu da se posluže. Međutim, očigledno da su motivi malo drugačiji jer je skinuta i stranačka zastava, tako da se opravdano pitamo da li ovaj čin ima i političku pozadinu, zaključio je prvi čovek opovačkih naprednjaka.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije