Dom zdravlja Opovo: NAJMODERNIJE VOZILO HITNE POMOĆI U VLASNIŠTVU DOMA ZDRAVLJA

12/06/2015

NAJMODERNIJE VOZILO HITNE POMOĆI U VLASNIŠTVU DOMA ZDRAVLJA
Opovo, 12. jun 2015;
Od pre neki dan Dom zdravlja Opovo je vlasnik modernog vozila za prevoz bolesnika. Novo ambulantno vozilo nabavljeno je zajedničkim sredstvima Doma zdravlja i Opštine Opovo. Cena vozila sa pratećom opremom je 43.776,065 evra sa pdv-om, a lokalna samouprava je učestvovala sa 1.600.000 dinara. Nadležni u zdravstvenoj ustanovi danas su predstavili vozilo delegaciji lokalne samouprave koju su činili predsednik opštine Milorad Soldatović, rukovodioci odeljenja Opštinske uprave Opovo Slavko Mančev i  Ankica Jožika
DSC_0046

– Opština Opovo je ponovo prepoznala potrebe Doma zdravlja Opovo ali i svih korisnika naših usluga, tako da sa novim vozilom našim pacijentima možemo da obezbedimo sigurniji i brži transport do bolnica u velikim gradskim centrima, izjavila je direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović, koja je iskoristila priliku da se još jednom zahvali Opštini Opovo, ali i članovima Upravnog odbora Doma zdravlja Opovo.
DSC_0054

Direktorka Doma zdravlja navodi da je ova ustanova u poslednje vreme imala velikih problema sa dotrajalim vozilima i da će se sa novim ambulantnim kolima poboljšati prevoz bolesnika sa urgentnim dijagnozama i pacijenata koji se redovno voze u Pančevo na dijalizu.

Predsednik opštine mr Milorad Soldatović je ovim povodom rekao da je unapređenje lokalne zdravstvene usluge jedan od prioriteta lokalne samouprave i da će Opština Opovo finansijski pomoći Dom zdravlja i u budućem prostornom uređenju kako bi se proces akreditacije sproveo pozitivno.
DSC_0045

Inače, u toku je proces akreditacije domova zdravlja, odnosno njihove standardizacije, tako da će naš Dom zdravlja u periodu od 20. do 23. juna posetiti inspekcije Ministartsva zdravlja i Agencije za akreditaciju, a nadležni u zdravstvenoj ustanovi očekuju pozitivnu ocenu.
DSC_0042

Sama akreditacija obuhvata samoprocenu od strane zdravstvene ustanove radi evaluacije nivoa njihove efikasnosti u odnosu na postavljene standarde. Spoljašnji tim za proveru, sastavljen od stručnjaka, vrši procenu rada zdravstvene ustanove. Proces akreditacije je koncipiran tako da obezbedi okvir koji će omogućiti zdravstvenim ustanovama da definišu i implementiraju potrebne promene i naprave prioritete za kontinuirano unapređenje sopstvenih usluga.

 

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije