Gulašijada Baranda 2015: NAJBOLJI GULAŠ SKUVALA DOMAĆA EKIPA „ČUPKO“

31/05/2015

NAJBOLJI GULAŠ SKUVALA DOMAĆA EKIPA „ČUPKO“
Baranda, 31. maj 2015;
Bez premca najmasovnija baranđanska manifestacija i sigurno jedna od pet najznačajnijih opštinskih manifestacija, Guašijada Baranda 2015 i ove godine ispunila je očekivanja i organizatora Lovačkog društva „Šnjep“ i brojnih posetilaca iz šire okoline.
DSC_0056

Mada se za takmičenje prijavilo oko 40 ekipa, organizator je, kako je i najavio, prijave primio za 25 ekipa, koje su se ove godine takmičile u kuvanju lovačkog gulaša. Najviše ekipa je došlo iz Opova, a ostali takmičari su bili iz Beograda, Borče, Padinske skele, Barande i Glogonja. Kao i svake godine žiri je imao težak zadatak ali se na kraju odlučio za gulaš pod šifrom broj 9, za koji se ispostavilo da je skuvala domaća ekipa iz Barande pod nazivom Čupko.
DSC_0103

Organizator se tradicionalno pokazao kao dobar domaćin, sve je funkcionisalo kako je predviđeno, a cene su za razliku od nekih drugih naših manifestacija bile veoma popularne tako da je pečenje (prasetina 1000 din/kg i jagnjetina 1200 din/kg) prodata u rekordnom vremenu. Popularne cene su bile i za sve vrste gulaša, pljeskavice, kobasice i piće, dok se sladoled za svu decu delio besplatno.
DSC_0107

Ovogodišnju gulašijadu obeležio je bogat kulturno umetnički program. Prisutni su mogli da gledaju defile i nastupe folklornih ansambala, koji je prošao glavnom baranđanskom ulicom, a pored folklornih igara, imali smo priliku da vidimo i Salsa cubana ansambl iz Pančeva koji nam je pokazao kako se pleše latinoamerička salsa. U sviračkom delu, program su „začinili“ stari majstori vojvođanskog štimunga, orkestar Opovački
tamburaši.
DSC_0074

Kao i prethodnih godina, uz brojne sponzore i donatore bez kojih se ova manifestacija ne bi mogla održati, najznačajniji pokrovitelji su Opština Opovo i Agros doo Opovo.
DSC_0093 DSC_0076 DSC_0051 DSC_0033

.
.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije