Opštinska narodna biblioteka: OBJAVLjENE KNjIGE OPŠTINSKE NARODNE BIBLIOTEKE OPOVO

29/12/2014

OBJAVLjENE KNjIGE OPŠTINSKE NARODNE BIBLIOTEKE OPOVO
Opovo 29.decembar
Opštinska narodna biblioteka, u okviru koje je i galerija ‘Jovan Popović’ objavila je tri knjige u drugoj polovini decembra meseca. Knjige su iz štampe izašle pred sam kraj godine, mada se aktivnosti oko objavljivanja odvijale više meseci.
IMG_9103---Copy
Prvi naslov koji je objavljen i na kojem je najviše rađeno je „Fond galerije ‘Jovan Popović’ 1970-2014“. Ovu knjigu- katalog finasisrala je OpštinaOpovo. U Fondu galerije, zaključno sa polovinom 2014-te godine, kada je materijal za knjigu predat štampariji, bilo je nešto više od hiljadu eksponata. Svi ti eksponati su reprodukovani u ovoj knjizi katalogu, sa skraćenim biografskim podacima o autorima.
Druga knjiga „Tekostovi o Zoranu Popoviću i od Zorana Popovića“ je zbir raznih tekstova o Zoranu poetroviću i od Zorana Petrivća, koji su objavljivani u raznim katalozima, novinama, časopisima, ponekim knjigama, akoje je sam Z.Petrović sakupio za vreme života i koji se sada nalaze kao postavka u „Spomen sobi Zorana Petrovića“ u okviru ogranka biblioteke u Opovu . Ovu knjigu smo objavili uz finasijku podršku Pokrajinskog sekretarojata za kulturu i Javno informisanje AP Vojvodine.
Treća knjiga je „Selo Sakule, a u Banatu“ od Zorana Petrovića. To je u stvari, ponovljeno izdanje drge knjige o Sakulama. Prvo izdanje je objavla Matica Srpska 1994.godine. Knjigu smo objavili zajedno sa Istorijskim arhivom iz Pančeva.
Nadamo se da će knjige koje smo u ovoj 2014-toj godini objavili, privući pažnju zaintersovanih čitalaca. Naša je obaveza, kao Ustanove koja se bavi sadržajima iz oblasti kulture, i koja ima registrovanu i Izdavačku delatnost, pored drugih koji su prisutne svakodnevno u radu same ustanove, da povremeno kada se za to stvore uslovi, objavi i knjige, koje se pre svega prema svom sadržaju bave ovim našim prostorima.
Možda bi bilo mnogo bolje da su kljige objavljivane postepeno i sa određenim vremenskim razmacima, ali sticajem raznih okolnosti ipak su se knjige ojavile istovremeno i pred sam kraj ove godine.

Za Opštinsku narodnu biblioteku i
Galeriju Jovan Popović’,Opovo
Pal Dečov

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije