Narodni muzej Pančevo: Projekcija etnološkog dokumentarnog filma „Sefkerinska Mandalina“

30/05/2024

PANČEVO, 29. maj 2024 – Povodom retrospektivne izložbe  – 60 godina stvaralaštva Dese Petrov Morar  Narodni muzej Pančevo u sredu, 5. juna u 19:00 časova priređuje projekciju etnološkog dokumentarnog filma „Sefkerinska Mandalina“ u produkciji Etnografskog muzeja u Beogradu i razgovor sa umetnicom Desankom Petrov Morar.

Dokumentarni etnološki film „Sefkerinska Mandalina“ snimljen je 1994. godine u produkciji Etnografskog muzeja u Beogradu, režiju potpisu Siniša Dimitrijević i etnolog Ljubomir Reljić, nekadašnji direktor Narodnog muzeja Pančevo.

Ako nikada niste čuli, ili vas zanima šta su Zavetine, Mandalina, Revena ili čime to „babe peru zube“ dođite da saznate o istoriji i običajima Banata koji lagano nestaju.

O Mandalini, jednoj od najvećih seoskih zavetina, koja se već dva veka održava u Sefkerinu, ali i o svojoj umetnosti, nakon projekcije filma sa publikom će razgovarati Desa Morar.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kulturni centar Opovo: Libercuatro i Neki novi tango (video)

Kulturni centar Opovo: Libercuatro i Neki novi tango (video)

Libercuatro i Neki novi tango (video) https://youtu.be/8YxOORKcn5U OPOVO, 9. jun 2024 – Tango ansambl Libercuatro po drugi put je nastupio u Opovu i ovog puta nam priredio odličan koncert pod nazivom „Neki novi tango“. Za razliku od pre četiri godine, nastupili su u...

U subotu koncert tango ansambla Libercuatro

U subotu koncert tango ansambla Libercuatro

OPOVO, 5. jun 2024 – U subotu, 8. juna (20:00h), na sceni Kulturnog centra Opovo, nastupiće poznati tango ansambl Libercuatro. Ovaj ansambl je pre četiri godine već imao uspešan koncert u Opovu u okviru projekta „Tango kroz vreme“, a ovog puta predstaviće nam projekat...

najnovije

najčitanije