Na EU projektu “Krug podrške” održan drugi okrugli sto sa privrednicima

28/03/2024

OPOVO, 28. mart 2024 – U okviru projekta „Krug podrške“, koji je, uz pomoć Evropske unije, kroz kupovinu i dodelu kuća obezbedio trajna stambena rešenja i aktivnu inkluziju za 5 porodica koje pripadaju najosetljivijim grupama stanovnika Opova, 28. marta u sali Kulturnog centra Opovo održan je drugi i završni okrugli sto sa lokalnim i regionalnim privrednicima. Tema okruglog stola je bila u skladu sa projektnom tematikom – zapošljavanje osetljivih grupa našeg društva. Ovaj događaj je bio prilika za predstavljanje rezultata i značaja projekta, ne samo od strane zvaničnih aktera koji su bili zaduženi za njegovo sprovođenje, nego i direktno od korisnika projekta kao i njihovih mentora u procesu usvajanja stručnih znanja i veština i podršci u aktivnoj inkluziji.

Tokom događaja diskutovano je na koji način lokalna samouprava kao i resorne institucije, pre svega Nacionalna služba za zapošljavanje, mogu podstaći i podržati privrednike i preduzetnike tokom zapošljavanja ovih ciljnih grupa, a učesnici su iznosili svoja dosadašnja iskustva u radu i izazove sa kojima se susreću.

Projekat „Krug podrške“, koji traje do  30. aprila 2024, sprovodi Opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem građana „Siguran život“.

Projekat se realizuje u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, koji finansira Evropska unija, a implementira UNOPS.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije