Sportski savez Opštine Opovo: Uručene nagrade najboljim sportistima i ekipama u 2023. godini

24/02/2024

u SPORT

Uručene nagrade najboljim sportistima i ekipama u 2023. godini

OPOVO, 23. februar 2024 – U velikoj sali Kulturnog centra Opovo održana je tradicionalna manifestacija Sportskog saveza Opštine Opovo na kojoj su uručene nagrade i priznanja za najbolje sportiste i ekipe naše opštine u 2023. godini.

Na početku manifestacije okupljenima se obratio predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo Stevan Stankov koji je čestitato klubovima i sportistima na postignutim rezultatima i zahvalio se svima koji doprineli napretku lokalnog sporta.

„Postignute rezultate vidimo upravo večeras na ovoj svečanoj manifestaciji koja je oficijalno najvažnija za kraj sportske sezone gde nagrađujemo najuspešnije takmičare i kolektive. Stalnom saradnjom sa osnovnim školama učlanili smo veliki broj dece u klubove, a posebno se zahvaljujem predsedniku opštine Milošu Markovu i svim članovima lokalne samouprave koji su zajedno sa pokrajinskim poslanikom Predragom Ginculjem obilazili sportske klubove i pomogli u realizaciji opreme i terena za sportske aktivnosti“, rekao je Stankov.

Za najbolje mlade sportiste u protekloj godini proglašeni su mlađi pionir Filip Poledica (AK Spartak), mlađa pionirka Nikolina Bogdanov (RK Mladost), stariji pionir Sava Vojinov (KFK Dragon), starija pionirka Ivona Stamenović (AK Spartak), mlađi junior Jovan Stojanov (KFK Dragon), mlađa juniorka Marijana Milkovski (KFK Dragon) i stariji junior Luka Stojić (FK Omladinac), dok su za sportske nade proglašeni kik bokseri Andrej Mrvić (KFK Dragon) i Filip Džakula (KFK Dragon), atletičari Lazar Čatlajić (AK Spartak) i Đorđe Đorđević (AK Spartak), fudbaler Aleksa Arsenović (FK Omladinac), rukometašice Leontina Zina (RK Mladost) i Sara Luter (RK Mladost), košarkaš Nikola Đukić (KK Opovo 99) i sportski ribolovac Lazar Marinčev (USR Linjak). Nagrade je uručila zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov.

Nagrada za životno delo je uručena nekadašnjem uspešnom košarkašu Goranu Foglu (KK Polet), a posthumno fudbaleru i sportskom radniku Gustom Ivanovu. Za najbolju sportsku manifestaciju u 2023. godini je proglašen Memorijalni rukometni turnir „Đura Kanački“ u organizaciji RK „Mladost“. U kategoriji ekipa i klubova, za najbolju mušku ekipu proglašen je Fudbalski klub Tempo iz Sefkerina, dok je priznanje za najbolji klub dodeljeno Fudbalskom klubu „Radnički“ iz Barande. Ova priznanja je uručio predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo Stevan Stankov.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam večeras primio ovu nagradu, velika čast što dolazi od kolega iz Sportskog saveza, a posebno mi je zadovoljstvo što sam večeras nagradu primio sa još jednim članom moje porodice, sin Dejan koji je takođe dobio nagradu kao najbolji trener, što znači da sam uspeo da prenesem i ljubav prema sportu, pogotovo kad je u pitanju košarka, tako da nagradu posvećujem porodici“, izjavio je dobitnik priznanja za životno delo Goran Fogl.

Na kraju su uručene nagrade za istaknute rezultate i proglašeni najbolji seniori pojedinci u 2023. godini. Ove nagrade je uručio predsednik opštine Miloš Markov, koji je tom prilikom istakao napore lokalne samouprave u podršci sportskim kolektivima i sportistima, a posebno u izgradnji, renoviranju i održavanju sportske infrastrukture.

„Veliko mi je zadovoljstvo da sa vama podelim ove lepe trenutke i priznanja. Hoću da vam kažem sa aspekta lokalne samouprave da se mi iz godine u godinu trudimo i nastojimo da unapredimo sport u našoj opštini, izdvojimo što više sredstava za finansiranje sporta ali i da kontinuirano gradimo infrastrukturu, odnosno nove terene i igrališta kako bismo imali što bolje uslove za bavljenje sportom. Takođe želim da vam kažem da će to biti naš trend i u narednom periodu, anadam se, u razgovoru sa Sportskim savezom, da ćemo iznaći neke nove mere kako bi stimulisali, pre svega naše najmlađe ali i sve ostale građane da se bave sportom“, poručio je Markov.

Najbolji sportski stručnjak – trener je Dejan Fogl (KK Opovo 99), za istaknute rezultate u prethodnoj godini priznanja su dobili Dragan Kostić (FK Borac), Dragan Simeon (FK Tempo), Aleksandar Mirkov (SK Sakule), KFK Dragon i KK Opovo 99. Najbolji senior je fudbaler sakulskog Borca Nemanja Nedić, dok je najprestižnija opštinska sportska nagrada Jovan Mikić – Spartak, po treći put za redom dodeljena kik bokseru Urošu Janjiću.

„Utisci su fenomenalni, želim da se zahvalim svima koji su večeras učestvovali u ovoj manifestaciji, primećujem ovde mnogo talentovane dece što je super za našu opštinu jer se sa decom radi. Fenomenalno!“ rekao je najbolji senior za 2023. godinu Nemanja Nedić.

Plakete za doprinos sportu uručene su predsedniku opštine Milošu Markovu, pokrajinskom poslaniku Predragu Ginculju, predsednici Sportskog saveza Vojvodine Jasmini Juras, sekretaru Sportskog saveza Vojvodine Mladenu Stojšinu, Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, Osnovnoj školi „Zoran Petrović“ firmi Agros doo Opovo i Internet portalu „Glas Opova“.

Korišćenje teksta ili fotografija sa našeg sajta bez prethodnog dogovora podleže Zakonu o zaštiti autorskih prava.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije