Pošumljavanje poljozaštitnog pojasa duž lokalnog puta Opovo – Debeljača

21/12/2023

OPOVO, 21. decembar 2023 – U cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. godini Ministarstvo zaštite životne sredine i Opština Opovo izdvojili su sredstva u visini od 2.717.760 dinara za realizaciju Projekta podizanja poljozaštitnog pojasa duž lokalnog puta Opovo Debeljača.

Projektom je predviđena sadnja 1600 sadnica Tilia tometosa Moench – srebrne bele lipe starosti dve godine u okviru putnog pojasa čija je širina od granice puta do granica parcela od 8 do 12,70  metara.

Posle izvršene pripreme terena, rasadnik Green In kao izabrani izvršilac usluge u toku današnjeg dana sproveo je sadnju, tako da je projekat realizovanu rekordnom roku.

  • Molimo sve vlasnike parcela da obrate posebnu pažnju prilikom ulaska i rada na svojim parcela da ne oštete sadnice tako da zajedničkom brigom ispunimo punu svrhu ovog projekta dobijanjem zdravog zasada, pejzažno lepe predeone celine, zaštitimo poljoprivredno zemljišta od eolske erozije i umanjimo problema stvaranja snežnih nanosa u zimskom periodu – navodi se u saopštenju sektora zaštite životne sredine Opštinske uprave Opovo. (M.M.)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije