Program sanacije energetske efikasnosti porodičnih kuća i stanova veliki benefit za građane (video)

14/12/2023

Program sanacije energetske efikasnosti porodičnih kuća i stanova veliki benefit za građane

OPOVO, 14. decembar 2023 – Nakon prošlogodišnjeg konkursa za Program energetske sancije porodičnih kuća i stanova, koji zajednički sprovode Ministarstvo rudarstva i energetike i Opština Opovo, gde je preko ovog programa sufinansirana sanacija 44 porodičnih kuća i stanova na teritoriji naše opštine, lokalna samouprava je i ove godine sprovela konkurs za isti program.

Zainteresovanost je i ove godine bila velika, tako da je apliciralo 40 potencijalnih korisnika programa. Ovih dana, Komisija za sprovođenje programa energetske sanacije obilazi domaćinstva koja su aplicirala i proverava validnost prijava i tehničkih uslova. Rukovodilac programa Rade Cvetanović ističe povoljnost ovog programa i najavljuje njegov nastavak već naredne godine.

Komisija za sprovođenje programa energetske sanacije obilazi domaćinstva /Glas Opova

„U okviru programa čiste energije energetske efikasnosti za građane Srbije, Opština Opovo drugu godinu za redom sprovodi energetski sanaciju porodičnih kuća i stanova na terotoriji Opštine Opovo. Komisija je na terenu, gde proverava uslove iz popunjenih prijava. Ove godine je podneto 40 prijava, 25 za zamenu spoljašnje stolarije, osam za zamenu kotlova na biomasu, odnosno na pelet, i jedna ili dve prijave za izgradnju cevne mreže. Ono što bih istakao jeste da se program sprovodi uz veliku zainteresovanost građana i da program traje do 2027. godine i da će se ovaj program obnavljati po utrošku sredstava, izdvojiće se određena sredstva iz opštinskog budžeta i iz budžeta resornog ministarstva, tako da bih građanima preporučio da slobodno konkurišu, a da bi ispunili uslove treba da provere legalnost svojih objekata jer je to jedan od bitnih uslova za realizaciju programa, odnosno odobravanje sredstava za subvenciju sprovođenja sanacije porodičnih kuća i stanova“, poručio je Cvetanović.  

Jovan Lazin iz Opova po drugi put aplicira za ovaj program i kaže da je izuzetno zadovoljan jer se dobija značajna ušteda kućnog budžeta.

„Prošle godine sam konkurisao za ovaj program energetske efikasnosti, konkretno za parno grejanje – peć na pelet i to mi je jako puno pomoglo pre svega finansijski. Mnogo znači kad dobijete maltene 50 odsto od ukupnih troškova. Prezadovoljan sam i sad sam rešio da konkurišem za zamenu stare drvene stolarije, ulaznih vrata i prozora“, rekao je Lazin.

Kako su nam rekli nadležni iz Komisije, ako sve prijave budu validne i ispunjeni tehnički uslovi, sredstva će biti odobrana za sve one koji su podneli prijave za subvencionisanje.

 

 

Projekat “Glas Opova – SLIKA I REČ 2023” podržan je od strane opštine Opovo

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije