Fudbal: Sefkerinci ogorčeni na suđenje u Gaju

10/10/2023

u SPORT

SEFKERIN, 10. oktobar 2023 – Nakon tačno godinu dana sefkerinski Tempo doživeo je prvi prvenstveni poraz. Sefkerinci su u 7. kolu Druge južnobanatske lige – zapad izgubili na gostovanju u gaju od Partizana rezultatom 2:1. Međutim, fudbaleri i uprava kluba su ogorčeni na sudijske odluke na ovom meču za koje smatraju da su direktno odlučile pobednika.

Tempo je dobro otvorio utakmicu i već u 5. minutu poveo pogotkom Jakovljevića sa bele tačke. Međutim, pet minuta kasnije dolazi do prve sporne situacije za koju Sefkerinci smatraju da su direktno prekršena pravila ige.

„U 10. minutu sudija isključuje našeg golmana koji startuje na ivici šesnaesterca. Ako je prekršaj u kaznenom prostoru onda je penal i žuti karton. Ako je prekršaj van kaznenog prostora onda je slobodan udarac i crveni karton. Međutim, sudija dosuđuje penal i daje crveni karton i na taj način krši pravila igre“, navodi se u saopštenju objavljenom na oficijelnoj fejsbuk strani kluba.

Sefkerinci apostrofiraju i podatak da je početak drugog poluvremena kasnio desetak minuta jer se, kako navode, delegacija domaćina nalazila u svlačionici sudija pa je tako i kriterijum u nastavku meča bio domaćinski.

„U nadoknadi vremena prilikom centaršuta našeg igrača, domaćeg igrača pogađa lopta u ruku, a sudija ne želi da svira penal iako je bio na dva metra od događaja. Usled protesta naše ekipe dolazi do meteža na terenu svih igrača gde nekoliko lica iz publike preskače ogradu i napadaju naše igrače. Naravno da sudija, a i delegat, nisu želeli ili nisu smeli da vide, te nisu na to ni reagovali“, piše u saopštenju Tempa.

I pored ogorčenja i poraza, iz sefkerinskog kluba poručuju: „Mi idemo dalje. Tek je sedmo kolo, ima još da se igra i nastavljamo borbu za najviši plasman“.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu OPOVO, 28. april 2024 – Opovački fudbaleri se sa gostovanja u Samošu vraćaju sa tri nova boda i to im je peta pobeda u nizu. U prolećnom delu prvenstva, Opovčani su ostvarili maksimalan učinak – pet utakmica, pet pobeda....

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

najnovije

najčitanije