Od sutra prijava za jednokratnu pomoć od 10.000 din za svako dete do 16 godina

19/08/2023

Od sutra prijava za jednokratnu pomoć od 10.000 din za svako dete do 16 godina

BEOGRAD, 19. avgusta (Tanjug) – Prijavljivanje majki za jednokratnu pomoć države od 10.000 dinara za svako dete do 16 godina starosti počinje sutra i traje do 20. septembra. Prijava se vrši elektronski na adresi idp.trezor.gov.rs Pravo na ovu finansijsku pomoć države imaju i deca koja nisu dobila pomoć za mlade odnosno rođena posle 21. novembra 2006.

Prijavljenima će novac biti isplaćen do 25. septembra, a najkasnije do 1. oktobra. Pravo na uplatu novčane pomoći od 10.000 dinara ima majka deteta, a izuzetno otac, staratelj ili hranitelj pod uslovima propisanim odgovarajućim zakonskim rešenjem, koje je stupilo na snagu 1. avgusta. Prilikom prijavljivanja dece, majka kao podnosilac prijave, unosi broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj želi da joj bude uplaćen novac. Samohrani očeve, osim pomenutih podataka, prilikom prijave će morati da podnesu i digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sami obavljaju roditeljsko pravo.

Hraniteljima deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć, kao i primaoci novčane socijalne pomoći su izuzeti od prijavljivanja i njima će novčana pomoć biti uplaćena automatski, bez podnošenja prijave. Očekuje se da će ovu pomoć države dobiti oko 1.000.190 dece. Kako je ranije najavljeno, za ovu svrhu će biti izdvojeno oko 12 milijardi dinara iz budžeta.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

U Srbiji sutra Dan žalosti zbog tragičnih događaja na KiM

U Srbiji sutra Dan žalosti zbog tragičnih događaja na KiM

BEOGRAD, 26. septembra (Tanjug) - Vlada Republike Srbije proglasila je, na današnjoj vanrednoj sednici, 27. septembar 2023. godine za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji. "Vlada Srbije moli sve medije i organizatore javnih manifestacija da u...

Danas počinje jesen, sutra pad temperature

Danas počinje jesen, sutra pad temperature

Danas počinje jesen, sutra pad temperature SRBIJA, 23. Septembar 2023 Za stanovnike severne Zemljine polulopte danas je počela jesen. Jesen će počela 23. septembra u 8.50 sati, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" iz Beograda. To znači da će Sunce jutros...

najnovije

najčitanije