Nacionalni savet Roma u Trećem novom naselju

04/08/2023

OPOVO, 4. avgust 2023 – Romsko Treće novo naselje u Opovu posetili su predstavnici Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Pokrajisnkog sekretarijata za obrazovanje, Opštine Opovo i pokrajinski poslanici.

Tokom posete organizovan je program za decu koja su crtala na asfaltu, igrala između dve vatre, a nakon toga deci su uručeni prigodni pokloni.

Predsednik opštine Miloš Markov je podsetio da je ovo naselje izgrađeno projektom Evropske unije u cilju integracije romske populacije u lokalnu zajednicu.

Romsko Treće novo naselje u Opovu posetili su predstavnici Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Pokrajisnkog sekretarijata za obrazovanje, Opštine Opovo i pokrajinski poslanici: Foto/Glas Opova

„Uz podršku Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine danas smo organizovali jednu lepu akciju za najmlađe u Trećem novom naselju u Opovu. Ovo naselje je podržano projektom Evropske unije, gde su kroz evropski fond izgrađene montažne kuće za 14 porodica sa kompletnom komunalnom infrastrukturom naselja, nakon toga zajedno sa Nacionalnim savetom Roma sprovodimo kontinuirane akcije kako bi smo romsku nacionalnu manjinu što kvalitetnije integrisali u lokalnu zajednicu“, izjavio je Markov.

Pokrajinska poslanica Jelena Jovanović istiće Treće novo naselja kao jedno od uređenijih u AP Vojvodini.

„Jedna lepa aktivnost u Opovu, u jednom od uređenijih romskih naselja u AP Vojvodini gde žive pripadnici moje romske nacionalnosti. Danas se sprovodi aktivnost koju je podržao Nacionalni savet romske nacionalne manjine čiji je cilj da se posvetimo našoj deci, družili smo se, igrali, crtali i uručili prigodne poklončiće. Sa predsednikom opštine Markovim razgovarala sam šta je to što lokalna samouprava radi na poboljšanju položaja romske nacionalne zajednice, nova i revidirana strategija za unapređivanje položaja Roma treba da se usvoji i lokalna samouprava na tome aktivno radi“, rekla je Jovanović.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije