Vlada AP: Zakazana vanredna sednica o razmeri štete u sinoćnjem nevremenu

23/07/2023

Zakazana vanredna sednica o razmeri štete u sinoćnjem nevremenu

NOVI SAD, 23. jula (Tanjug) – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović održso je  danas, u 10 časova, drugu vanrednu sednicu Pokrajinske vlade i Štaba za vanredne situacije, s ciljem da se sagledaju razmere nove štete nastale u ponovljenom sinoćnom nevremenu, koje je najviše pogodilo Novi Sad i Bačku Palanku.
Mirović, kao komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, koordinirao je tokom prethodne noći i dana organizaciju pomoći za Bačku Palanku, koja ima manje kapacitete nadležnih službi i pomogao je, u skladu sa potrebema, novosadskom štabu kojim je koodinirao gradonačelnik Milan Đurić, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade. „Veliku zahvalnost izražavam Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je, posebno za potrebe bačkopalanačke krize, mobilisalo 135 pripadnika i obezbedilo tehnička sredstva za pomoć radnicima područne Elektrodistribucije i brojnim preduzećima iz Novog Sada, koji je i sam strašno pogođen nezapamćenim nevremenom.
Zahvalan sam i Gradu Beogradu, koji je ustupio deset vozila za rad na visinama i Gradu Subotici koji je ustupio tri vozila sa stručnim radnicima za potrbe saniranja štete u Novom Sadu“, rekao je Mirović. On je istakao da su na terenu neprekidno i više od 50 zaposlenih iz „Vojvodinašuma“ i Nacionalnog parka „Fruška gora“, kao i više od sto zaposlenih iz „Voda Vojvodine“, koji pružaju pomoć u raščišćavanju i u obnovi komunalnih sistema. Mirović je dodao da vanredne napore ulažu i zaposleni u područnim elektrodistribicijama da saniraju štetu na strujnoj mreži i obezbede struju za sva domaćinstva u što kraćem roku, i naglasio da to rade danonoćno. „Još jednom izražavam nadublje žaljenje za izgubljenim životima, posebno žalim za nastradalim dvanaestogodišnjakom u Novom Sadu, a povređenima želim brz oporavak. Već od sutra nastavljamo zajedničku borbu da sve obnovimo i tim povodom sam i zakazao sutrašnju sednicu“, poručio je predsednik Pokrajinske vlade.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

Radno vreme za predstojeće praznike OPOVO, 29. april 2024 Apoteka BENU obaveštava svoje cenjene kupce o radnom vremenu koje će se primenjivati tokom predstojećih praznika. Sreda 1. maj: 8 – 15h Četvrtak 2. maj: 8 – 16h Petak 3. maj: 8 – 18h Subota 4. maj: 7 - 15h...

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

najnovije

najčitanije