RHMZ: Danas promenljivo oblačno, uz više sunca, od uveče grmljavina, pljuskovi, jak vetar

21/07/2023

Danas promenljivo oblačno, uz više sunca, od uveče grmljavina, pljuskovi, jak vetar

BEOGRAD, 21. jul 2023
U Srbiji danas promenljivo oblačno, uz više sunčanih sati tokom dana i ređu pojavu kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom, a vetar će biti slab i umeren, uglavnom južni i jugoistočni. Uveče i tokom noći na severu i u delu zapadne i centralne Srbije očekuju se jaki grmljavinski procesi sa pljuskovima, jakim i olujnim severozapadnim vetrom, ponegde i gradom, saopštio je RHMZ. Najniža temperatura od 16 do 21, a najviša od 32 na severozapadu do 36 na jugu Srbije. U Beogradu pre podne pretežno sunčano, posle podne promenljivo oblačno i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, uglavnom južni i jugoistočni.

Uveče i tokom noći očekuju se jači grmljavinski procesi sa pljuskovima, jakim i olujnim severozapadnim vetrom i mogućim gradom. Najniža temperatura od 18 do 21, a najviša oko 34 stepena.

Izgledi vremena za sedam dana – do 28. jula: U subotu u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji promenljivo i vrlo nestabilno. Očekuju se i sunčani intervali, ali i jaki grmljavinski razvoji sa pljuskovima, gradom i olujnim vetrom. Na jugu zemlje će biti pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 35 do 38 stepeni. U nedelju pretežno sunčano, uz umeren razvoj dnevne oblačnosti i malo nižu temperaturu u svim krajevima. Početkom naredne sedmice pretežno sunčano i veoma toplo, a od srede posle podne promenljivo i nestabilno sa lokalnom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina. U prvom delu naredne sedmice maksimalne temperature od 33 do 40 strepeni, a od četvrtka malo svežije.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje da se danas i sutra po podne i uveče na području Srbije mogu očekivati vremenske nepogode. Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije, do regiona Karpata, u petak i subotu posle podne i uveče očekuje jaka grmljavinska aktivnost, ističe se u saopštenju. Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz ponegde krupan grad (veći od 5 cm u prečniku, kratkotrajno olujne udare vetra (jače od 24 m/s i izolovano orkanske udare vetra (jače od 28 m/s). Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, ali je veća verovatnoća pojave u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije. Za konkretne lokacije, RHMZ će izdavati hitno upozorenje na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred, dodaje se u upozorenju.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

najnovije

najčitanije