Folklorno veče u Sakulama

09/07/2023

Folklorno veče u Sakulama

SAKULE, 8. jul 2023 – U organizaciji Kulturno umetničkog društva „Sveti Nikola“ u Sakulama je održan drugi po redu folklorni festival pod nazivom „Folklorno veče u Sakulama“.

Organizator se zahavlio lokalnoj samoupravi i mesnoj zajednici na podršci, a koncert  je otvorio predsednik opštine Miloš Markov koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo radom Kulturno umetničkog društva „Sveti Nikola“ u negovanju i očuvanju tradicije, kao i organizacijom ovakvih događaja uz želju da se festival nastavi i narednih godina.

folklor sakule/foto: Glas Opova

„Čestitam predsedniku i članovima društva na organizaciji ovakve manifestacije, uz ličnu podršku da nastave sa ovakvim aktivnostima i da ih i češće organizuju, a lokalna samouprava će biti tu da podrži ovakve aktivnosti. Ono što je meni bio najlepši deo manifestacije je učešće naših najmlađih folkloraša koji su nam kroz igru i pesmu pokazali kako se čuva i neguje tradicija svog rodnog kraja“, rekao je Markov.

U dvosatnom programu nastupila su kulturno umetnička društva: domaćin „Sveti Nikola“, „Uroš Predić“ Orlovat, „Sloboda“ Kinićanin“, „Kolo“ Melenci i „Čenta“.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije