Košarka: Srbija (U18) će se ipak boriti za bronzanu medalju

09/07/2023

u SPORT

Srbija (U18) će se ipak boriti za bronzanu medalju

Ženska U18 reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Konji, pošto je u polufinalu izgubila od Slovenije – 65:89 (16:23, 18:20, 22:23, 9:23)

Naše devojke imaju još jednu priliku da osvoje medalju, u nedelju od 18 časova igraće za bronzu protiv Španije.

Na krilima samopouzdanja iz prethodnih mečeva, tim koji vodi trener Milan Vidosavljević odlično je počeo i polufinale. Međutim, posle brzog vođstva 7:2 usledio je odgovor Slovenije koja je vrlo brzo okrenula situaciju u svoju korist.

Zatim se razigrala i Marija Avlijaš i naš tim je u nekoliko navrata ozbiljno pretio. Međutim, za svaki pokušaj da uhvatimo priključak ili okrenemo rezultat, Slovenija je imala odgovor, da bi posle tri minuta igre u drugom poluvremenu naš tim zaostajao čak 17 razlike – 37:54.

Srbija (U18) će se ipak boriti za bronzanu medalju: Foto/FIBA

U ovom delu Slovenija je bežala i na plus 19, posle čega je usledila reakcija Srbije koja je do kraja treće četvrtine uspela da spusti jednocifren minus – Ana Milanović je ubacila dva penala za 51:60, minut i šest sekundi pre kraja trećeg perioda. Potom je ubacila i trojku za minus osam – 54:62, ali je Slovenija pred poslednji obavezni odmor ipak imala 10 poena prednosti – 64:54.

Bez obzira na ovaj rezultat, naša reprezentacija je samim plasmanom u polufinale premašila očekivanja.

Najefikasnija u našem timu bila je Marija Avlijaš sa 24 poena, uz 7 skokova i 5 asistencija, Ana Milanović je dodala 12, Jovana Jevtović 10.

Ana Jovanov je igrala 18:23min, postigla 9 poena (slobodna bacanja 2/2, za dva poena 1/1, za tri poena 1/2). 

Izvor: KSS

Foto: FIBA

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije