Maturanti iz Opštine Opovo proslavili matursko veče

02/07/2023

Maturanti iz Opštine Opovo proslavili matursko veče

OPOVO, 2. jul 2023 – Maturanti osnovnih škola „Dositej Obradović“ i „Zoran Petrović“ proslavili su matursko veče u Hotelu „Stari Banat“ u Opovu. Tradicionalno, maturanti iz Opova, Sefkerina, Sakula i Barande, kojih je ove godine bilo 95, okupili su se kod fontane u opovačkom parku odakle su krenuli u matursku šetnju do Starog Banata.

Maturantima su se obratili direktor OŠ „Dositej Obradović“ Slaviša Miškov i predsednik opštine Miloš Markov.

Miškov je istakao da je ova generacija bila sjajna sa željom da ih ispratimo u bolji život.

Matursko veče u Opovu 2023/Glas Opova

„Pozdravljam najpre one zbog kojih smo se svi ovde okupili a to su naši dragi đaci. Pozdravljam njihove roditelje, nastavnike i naše goste i vaše goste. Došli smo do rastanka i kažu da je rastanak obično tužan. Ipak, mi smo srećni zato što ispraćamo jednu sjajnu i fenomenalnu generaciju. Želimo da ispratimo jedan bolji život, da ih ispratimo tamo gde ih očekuje rad, marljivost i trud, a oni su to do sada i pokazali“, rekao je Miškov.

Lokalna samouprava je kao i prethodnih godina sufinansirala proslavu, a predsednik opštine Miloš Markov je maturantima poželeo puno uspeha u daljem školovanju.

„Dragi maturanti, pridružujem se čestitkama, želim vam srećan završetak vašeg osnovnoškolskog obrazovanja i da vam kažem da smo mi pre svega ponosni na vas. Isto kao što su vašu nastavnici i učitelji ponosni na vas, tako i mi kao lokalna samouprava smo jednako ponosni na vas. Želimo vam svu sreću i uspeh u daljem školovanju i daljem životu i da ostanete tako dobri drugovi i ljudi kao što ste i bili tokom osnovne škole, neka se nižu uspesi i dobri rezultati, a mi smo tu da navijamo za vas i da vas podržimo“, poručio je Markov.

Đak generacije Ognjen Nedeljkov ističe druženje ali i da mu je i učenje bilo zabavno.

„Generalno druženje je bilo odlično, učenje nije bilo teško, a bilo je i veoma zabavno učiti u osnovnoj školi. Dobro su nas učili naši nastavnici, bilo mi je drago što sam bio njihov učenik i nadam se da ću biti tako dobar i u srednjoj školi“, izjavio je Nedeljkov.

Kao i prethodnih godina nastavljena je praksa da lokalna samouprava svakog maturanta daruje poklonom. Ove godine svi maturanti su dobili luksuzno izdanje bogato ilustrovane enciklopedije „Istorija sveta“.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije