Fudbal: Ubedljiva pobeda i veliko slavlje Sefkerinaca

08/05/2023

u SPORT

Ubedljiva pobeda i veliko slavlje Sefkerinaca

SEFKERIN, 8. maj 2023 – Derbi prvenstva Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo obeležila je goleada gde smo videli devet pogodaka ali uglavnom u režiji sefkerinskog Tempa, koji je ovom pobedom na korak od plasmana u Drugu južnobanatsku ligu – zapad. Naravno, ostalo je još tri kola do kraja prvenstva, ali Sefkerinci mogu sebi da dozvole luksuz i da izgube u Pančevu od ekipe Voja Gačić i opet će imati prednost nad Sakuljanima jer su bolji u međusobnom skoru. U ostale dve utakmice sa Jedinstvom (Dubovac) i Borcem (Pločica), zaista je teško verovati da će izgubiti neki bod.

TEMPO (Sefkerin) – BORAC (Sakule) 7:2 (5:1); Ova utakmica je trebala da bude derbi ali na terenu to nije bila, jer za pravi derbi trebaju dva raspoložena rivala, a ovde je igrao samo jedan.

Već na početku meča Sefkerinci stiču prednost. U 5. minutu Jakovljević dobija upotrebljivu loptu na desnoj strani, namešta je na levu nogu i rezantnim udarcem sa dvadesetak metara pogađa nebranjeni ugao golmana Šiđanina. Hladan tuš na početku za goste od koga nisu mogli da se oporave petnaestak minuta tokom kojih je Tempo ređao šanse ali su seferinski napadači bili nespretni pred golom.

Međutim, u 21. minutu sudija opravdano pokazuje na belu tačku za Borac, a siguran egzekutor bio je Dragan Kostić koji poravnava rezultat na 1:1. Samo što se krenulo sa centra domaćin opet vodi. Lazar Jovanović fantastičnim pasom pronalazi Aleksandra Radomirovića koji prolazi pored svog čuvara, ulazi u šesnaesterac i teledirigovanom loptom pogađa kontra gornji ugao gola Borca. Imali su Sakuljani dobru priliku nakon Tempovog gola za izjednačenje ali je odličan šut Srđana Marijanskog završio na gornjem delu prečke gola golmana Kozlovačkog.

Tempo – Borac; Foto/Glas Opova

Od tog trenutka kao da su gosti pali sa snagom. Tempo kreće u furiozne napade koji su se ređali u talasima. I tada na scenu stupa najveće pojačanje Tempa Lazar Jovanović koji kao na traci postiže tri gola za osam minuta. Prvi u 34. minutu na proigravanje Jakovljevića. Drugi u 40. minutu kada je sam izašao ispred golmana Borca i rutinski zatresao mrežu i treći u 44. minutu na proigravanje Mladenovića za neverovatnih 5:1 u prvom poluvremenu i totalni delirijum na tribinama.

Drugo poluvreme počinje lagano sa obe strane. Domaći malo zasićeni iz prvog poluvremena, a gosti umorni bez snage da nesto više urade. Da bi razdrmao svoju ekipu trener Nebojša Maradona Petrović poseže za izmenama tako da sa novim igračima sa klupe Tempo ponovo ređa šanse. U 79. minutu na asistenciju Lazara Jovanovića rezervista Nikola Dimitrov povećava na 6:1. Borac uzvraća u 85. minutu kada Srđan Marijanski furiozno prolazi po levoj strani ulazi u šesnaesterac domaćih i trese mrežu za 6:2. Nakon dva minuta, danas centralna figura ovog meča neverovatni Lazar Jovanović postiže svoj četvrti gol i postavlja konačan rezultat 7:2 za Tempo.

Tempo: Kozlovački, Anastasijević (Jovanov 77’), Cvetković (Bursać 62’), Arsić, Stanisavljević (Janković 46’), Uzelac, Plavšić, Mladenović(Dimitrov 61’), Radomirović (Krueziu 78’), Jovanović, Jakovljević.

Borac: Šiđanin, Grčak, Selaković, Novaković, Puškaš, S.Marijanski, Petrović, S.Marković, Stupar, A.Marković, D.Kostić.

Rezultati 15. kola: Kolonija – Pobeda 12:0; Tempo – Borac (S) 7:2; Vojvodina – Voja Gačić 1:1; Borac (P) – Jedinstvo 2:6; Slavia – slobodan tim

Tabela: 1. Tempo (34); 2. Borac (S) (31); 3. Voja Gačić (26); 4. Kolonija (22); 5. Slavia (21); 6. Jedinstvo (18); 7. Vojvodina (17); 8. Borac (P) (6); 9. Pobeda (0)

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije