Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja: Opštini Opovo odobren projekat iz oblasti socijalne zaštite (video)

25/04/2023

Opštini Opovo odobren projekat iz oblasti socijalne zaštite  

BEOGRAD, 25. april 2023 – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković potpisao je ugovore sa predstavnicima 146 jedinica lokalnih samouprava širom Srbije, kojim je omogućen transfer namenskih sredstava za oblast socijalne zaštite, u ukupnom iznosu od 600 miliona dinara.

„Ovaj iznos, uveren sam da će poboljšati funkcionisanje sistema socijalne zaštite na lokalnom nivou, što za nas ostaje jedan od ključnih prioriteta, jer se na taj način zadovoljavaju potrebe najšireg broja naših građana,“ rekao je ministar Selaković.

On je istakao da je to novac koji se namenski transferiše gradovima i opštinama za potrebe određenih usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou, kao što su geronto domaćice, usluge ličnih pratilaca, personalnih asistenata.

Opština Opovo je na ovom konkursu  dobila sredstva u iznosu od 1,8 miliona dinara, a ugovor je potpisala zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov.

„Moram da napomenem da su ova sredstva od izuzetne važnosti za našu sredinu zbog unapređenja socijalne zaštite u našoj lokalnoj samoupravi, a ovim sredstvima ćemo moći da izbudžetiramo projekte geronto domaćica i ličnih pratilaca“, izjavila je Simin damjanov nakon potpisivanja ugovora.

Projekat geronto domaćica i ličnih pratilaca realizuje Centar za socijalni rad Opovo.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije