Procena potreba korisnika uključenih u EU projekat: Posete korisnicima na projektu „Krug podrške“

21/04/2023

Posete korisnicima na projektu „Krug podrške“

OPOVO, 21. april 2023 – U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za sociajlni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u programu „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji implementira UNOPS, započele su posete selektovanim korisničkim porodicama kojima je planirana dodela kuća.

Posete se sprovode u svrhu mapiranja potreba porodica zarad pružanja mogućnosti za zapošljavanje i samozapošljavanje i aktivnu inkluziju, kako bi se korisnicima projekta pružile bolje šanse za pozicioniranje na tržištu rada, socijalna uključenost i poboljšanje uslova života. Procenom će biti obuhvaćeni svi članovi domaćinstava koja su prošla selekciju, tako da će, pored mera zapošljavanja, biti uzete u obzir i potrebe poput: podrške u redovnom školovanju, doškolovavanju, pohađanju specijalizovanih kurseva, sportskih aktivnosti i/ili sekcija, nabavka nameštaja i kućnih aparata itd.

Posete selektovanim korisničkim porodicama kojima je planirana dodela kuća: Foto/Glas Opova

Obuhvaćene ranjive socijalne grupe, prema projektnim kriterijumima, su porodice koje nemaju rešeno stambeno pitanje niti dovoljno ekonomskih mogućnosti da dođu do tog rešenja po tržišnim uslovima, a pripadaju sledećim kategorijama: romske porodice, porodice čiji je član osoba sa invaliditetom, žene žrtve porodičnog nasilja i jednoroditeljske porodice (porodice sa samohranim roditeljem) sa teritorije opštine Opovo.

U narednim danima biće posećene sve odabrane porodice kako bi se analiza potreba kompletirala.

Projekat traje do 31. jula 2023.

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije