Katolička župa Opovo: U crkvi Svete Elizabete održana uskršnja misa

09/04/2023

Katolička župa Opovo: U crkvi Svete Elizabete održana uskršnja misa

OPOVO, 9. april 2023 – U prisustvu vernika opovačke katoličke župe, u crkvi Svete Elizabete Ugarske održana je uskršnja misa.

Na misi su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov sa svojim saradnicima, kao i sveštenici Srpske pravoslavne opštine Opovo.

„Svim vernicima i građanima naše opštine koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru od srca čestitam najveći hrišćanski praznik sa željom da ga provedu ozareni prazničnom radošću u krugu svojih porodica“, poručila je Simin Damjanov.

Nadbiskup beogradski Ladislav Nemet naveo je u uskršnjoj poslanici da se Božja ljubav najbolje očituje u otajstvu uskrsnuća.

“Sâm Isus je rekao da nije došao među nas niti uzeo ljudsko telo da nas osudi, nego da nam daruje život, život u najvećoj punini, život koji niko ne može uništiti. Najveći znak ljubavi je to što je Isus dao svoj život za nas i potom uskrsnuo. U ovom uskrsnom događaju možemo videti da nije smrt, ni greh, ni zlo, zadnja reč naše stvarnosti, nego život. Možemo mi biti i loši, kao što se, na primer, toliko đavolskog zla događa sada u Ukrajini zbog rata, ali ni tada Bog ne odustaje od čoveka, od stvorenog sveta, nego nas voli”, naveo je nadbiskup Nemet.

Nakon mise sveštenstvo i vernici su prešli u nedavno obnovljeni župni dom, a proslava Uskrsa se nastvaila tokom dana porodično u domovima.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije