Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio Opštinu Opovu (video)

06/04/2023

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio Opštinu Opovu

OPOVO, 6. april 2023 – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je posetio Opštinu Opovu gde je zajedno sa pokrajinskim sekretarom za obrazovanje Žoltom Sakalašom, pokrajinskom sekretarkom za kulturu Draganom Milošević, direktorom Uprave za kapitalna ulaganja Milošem Maletićem i predstavnicima lokalne samouprave obišao osnovnu školu u Barandi, gradilište Vile Mis Helena u Opovu i nedavno završeni objekat vrtića u Sefkerinu.

Tokom obilaska osnovne škole u Barandi, Mirović je direktoru škole Draganu Andrejiću uručio ugovor za projekat rekonstrukcije škole koja je na pokrajinskom konkursu dobila sredstva u visini od 31,5 miliona dinara. Mirović je tom prilikom rekao da je ovo samo prva faza i da će se rekonstrukcija zgrade nastaviti sa novim pokrajinskim ulaganjima.

Poseta školi u Barandu; Foto/Glas Opova

Nakon Barande, predsednik pokrajinske vlade je obišao gradilište u Opovu gde se radi rekonstrukcija i adaptacija istorijsko – kulturnog objekta Vile „Mis Helena“, čija će namena ubuduće biti muzejski prostor. Vrednost ovog projekta je 65,5 miliona dinara.

Obilazak radova na vili Mis Helena u Opovu; Foto/Glas Opova

Na kraju, Mirović je obišao i završeni projekat izgradnje vrtića u Sefkerinu, a ovim kapitalnim projektom predškolska ustanova će rešiti višegodišnji problem upisa dece u vrtić, koji će uskoro biti otvoren za sefkerinske mališane.

Zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov je istakla značaj podrške Pokrajinske vlade i resornih sekretarijata bez kojih veće projekte lokana samouprava ne bi mogla sama realizovati.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što je našu opštinu posetio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i napomenula bih da on nije prvi put u našoj opštini i tom nam govori da pokrajinski organi vlasti ne prave razliku između velikih i malih opština i da su uvek spremni da pomognu ovako malim sredinama kao što je naša. Zahvaljujem se Pokrajinskoj vladi, gospodinu Miroviću i pokrajinskim sekretarijatima što prepoznaju našu malu opštinu i pomažu nam da dobijamo ovako velike projekte“, izjavila je Simin Damjanov.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da je zadovoljan što zajedno sa lokalnom samoupravom rade konkretne projekte i da je sa rukovovodiocima opštine razgovarao i o budućim projektima.

Poseta novoizgrađenom objektu vrtića u Sefkerinu;Foto/Glas Opova

 

„Nalazimo se pored novoizgrađenog objekta vrtića u Sefkerinu i devedesetoro dece će u narednom periodu biti upisano u vrtić i onda praktično nećemo imati ni jedno dete koje neće imati svoje mesto u vrtiće jer će najmlađa deca imati najbolje uslove za boravak.

Mi smo radili i ranije velike projekte, izgradili smo put Opovo – Debeljača, a bila je i prilika da porazgovaramo sa rukovođstvom opštine o budućim projektima, pre svega kada je reč o školi u Sakulama. Opštinsko rukovođstvo je pripremilo projektnu dokumentaciju, mi ćemo nastojati da u ovoj ili narednoj godini obezbedimo sredstva, ukoliko to ne učini Ministarstvo za javna ulaganja, a sa sredstvima Vlade Republike Srbije mi ćemo, verujem, obezbediti sredstva da započenemo rekonstrukciju školskog objekta u Sakulama“, poručio je Mirović.

S obzirom da Opština Opovo pripada kategoriji nerazvijenih opština, Mirović je rekao da će Pokrajinska vlada i ubuduće podržavati projektna ulaganja u našu sredinu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije