Zaštita životne sredine: Akcija pošumljavanja vetrozaštitnog pojasa i parkova (video)

31/03/2023

Akcija pošumljavanja vetrozaštitnog pojasa i parkova

OPOVO, 31. mart 2023 – Više od 60 volontera iz opovačkih javnih ustanova i preduzeća učestvovalo je u nastavku akcije pošumljavanja koju organizuje i sprovodi lokalna samouprava. Za potrebe ove eko akcije nabavljeno je 1700 sadnica sibirskog bresta i 56 sadnica crvenolisne japanske šljive, a sredstva od 200.000 dinara su obezbeđena iz budžeta Opštinske uprave Opovo, odnosno iz Fonda za zaštitu životne sredine.

Sibirski brest se sadio na potezu vetrozaštitnog pojasa između Barande i Sakula, dok je crvenolisna japanska šljiva, kao ukrasno drvo, namenjaena za parkove.

„Akciji su se pridružili zaposleni iz svih javnih ustanova na području naše opštine, tu je naravno i osnovna škola i đaci osmog razreda, koji će danas sprovesti deo akcije u Opovu, a mi ostali radimo potez Baranda – Sakule u delu koji još uvek nije pošumljen, odnosno u onom delu gde su se prošlogodišnje sadnice osušile ili bile uništene od strane ljudi ili neke mehanizacije“, izjavila je načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika.

U opovačkom parku učenici osmog razreda su posadili 26 sadnica crvenolisne japanske šljive, dok će ostatak biti posađen u parkovima u Sakulama, Barandi i Sefkerinu.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Odloženo prskanje komaraca za sledeću sedmicu

Odloženo prskanje komaraca za sledeću sedmicu

OPOVO, 19. Jun 2024 Opština Opovo obaveštava građane da je  planiran tretman suzbijanja odraslih formi komaraca iz vazduha i sa zemlje  planiran za četvrtak 20.06.2024. godine odložen za sledeću nedelju. Razlog odlaganja je previše visoka temperatura i tretman ne bi...

najnovije

najčitanije