Zaštita životne sredine: Akcija pošumljavanja vetrozaštitnog pojasa i parkova (video)

31/03/2023

Akcija pošumljavanja vetrozaštitnog pojasa i parkova

OPOVO, 31. mart 2023 – Više od 60 volontera iz opovačkih javnih ustanova i preduzeća učestvovalo je u nastavku akcije pošumljavanja koju organizuje i sprovodi lokalna samouprava. Za potrebe ove eko akcije nabavljeno je 1700 sadnica sibirskog bresta i 56 sadnica crvenolisne japanske šljive, a sredstva od 200.000 dinara su obezbeđena iz budžeta Opštinske uprave Opovo, odnosno iz Fonda za zaštitu životne sredine.

Sibirski brest se sadio na potezu vetrozaštitnog pojasa između Barande i Sakula, dok je crvenolisna japanska šljiva, kao ukrasno drvo, namenjaena za parkove.

„Akciji su se pridružili zaposleni iz svih javnih ustanova na području naše opštine, tu je naravno i osnovna škola i đaci osmog razreda, koji će danas sprovesti deo akcije u Opovu, a mi ostali radimo potez Baranda – Sakule u delu koji još uvek nije pošumljen, odnosno u onom delu gde su se prošlogodišnje sadnice osušile ili bile uništene od strane ljudi ili neke mehanizacije“, izjavila je načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika.

U opovačkom parku učenici osmog razreda su posadili 26 sadnica crvenolisne japanske šljive, dok će ostatak biti posađen u parkovima u Sakulama, Barandi i Sefkerinu.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Paketi za novorođene bebe OPOVO, 26. maj 2023 – U drugoj majskoj raspoedli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo uručila tri paketa za dve devojčice i jednog dečaka. Dve prinove su aprilske i jedna majska, a bebe su iz Sakula, Barande i Sefkerina.

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Dodeljena prva kuća na EU projektu OPOVO, 25. maj 2023 - U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za sociajlni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u programu „Podrška Evropske unije...

najnovije

najčitanije